skip navigation
matprat logo

Podcast

Her finner du alle podcastene våre. Lag maten, hør praten.

Hvordan steker du en helt perfekt biff? Hva er et balansert kosthold, og hvilke hemmelige ingredienser bør du alltid ha på kjøkkenet? Og det vanskeligste spørsmålet av dem alle – hva skal du egentlig ha til middag? I MatPrat-podden får du vite mer om maten du spiser, og inspirasjon til å kaste deg ut i nye eventyr på kjøkkenet. MatPrat-ekspertene gir deg rådene du trenger for å naile det.

Episode 8 - Julestemning på en halvtime

Endelig er det desember! Vi kjører maks julestemning med den beste oppskriften på seige fløtekarameller, superdigge julekaker og den perfekte glasuren til pepperkakene dine. Og hvor mange julefilmer har Anette egentlig sett så langt? I denne episoden skal vi sørge for at du får skikkelig julestemning. 

Episode 7 - Trøstemat og cravings

Hva er den ultimate trøstematen? Du vet den du spiser når du har hatt verdens kjipeste dag, det bare regner eller du rett og slett trenger litt trøst og kos?  Vi skal lære å lage Gyoza, den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Og en curry med kylling, nudler, peanøttsmør og chili. Og klassikeren som går veldig fort å lage, smørstekt toast med masse smelta ost og andre godsaker inni. Vi får også svar på hvorfor vi craver det som er søtt, salt og fett.  

Episode 6 - Suppe med tre teknikker

Lyst på en ertesuppe med grønn curry og kokosmelk, en mettende blomkålsuppe eller en herlig ramen som du koker på hjemmelaget kraft?I denne episoden forteller MatPrat-kokkene deg hvilke tre teknikker du kan bruke til å lage supper i nesten alle varianter. 

Episode 5 - Fristende frokost

Instagram bugner med frokost-trender og vi lærer deg å lage de aller diggeste.   Dette er episoden for deg som har lyst på en deilig start på dagen, enten det er travel mandag eller en lang lørdagsmorgen. Og vi skal svare på det som mange lurer på: må vi spise frokost? 

Episode 4 - Middagspanikken 

Kokos og currypanne med delikat torsk, chilli og lime. Shawarma med revet lammelår, som er krydret med spisskummen, nellik og allehånde. Nei, vi frister ikke med lørdagsmiddag, men gode, sunne og ganske raske retter du kan lage i en travel hverdag. Dette er episoden for deg som sliter med middagspanikken.   

Episode 3 - Hvordan steke den perfekte biffen?

Er en perfekt stekt biff med hjemmelaget bearnaisesaus noe for deg? Eller foretrekker du kanskje heller litt marinert entrecôte med ingefær, hvitløk, ris og spicy chilisaus servert i sprø hjertesalat? Og hvis du lurer på hvordan du steker biffen helt perfekt, får du svar på det!

Episode 2 - Roten til alt godt

Trenger du inspirasjon for å lage noe nytt og digg med grønnsaker? Da hører du på de rette folka. Du får også fire smarte tips for hvordan du kan få i deg mer grønt, uten særlig innsats.  

Episode 1 - Lam med en smak av verden

Se for deg et nystekt yoghurtbrød – en krysning mellom naan og tortilla - som du fyller med auberginedipp, rødløk, paprika, og noe av det beste kjøttet du kan få tak i nå på høsten. Også vi har vært skikkelig frekke og lagd en helt ny vri på fårikålen.

Podcastinnspilling
Podcastinnspilling

Vil du høre mer?

I denne gode, gamle podcastserien møter du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på oppskrifter for aller første gang. Ta med deg gutta på kjøkkenet og lær mer om maten du lager og råvarene du bruker.