MatPrat-ekspertene gir deg rådene du trenger for å naile det.
Hvordan steker du en helt perfekt biff? Hva er et balansert kosthold, og hvilke hemmelige ingredienser bør du alltid ha på kjøkkenet? Og det vanskeligste spørsmålet av dem alle – hva skal du egentlig ha til middag? I MatPrat-podden får du vite mer om maten du spiser, og inspirasjon til å kaste deg ut i nye eventyr på kjøkkenet.
🎧🎧🎧
Podcast-episode:
10 minutter om Pinnekjøtt i trykkoker
Pinnekjøtt i trykkoker gjør at du nærmest halverer tiden det tar å få saftig, mørt pinnekjøtt. Her er alt du trenger å vite (på bare 10 minutter).
Podcast-episode:
10 minutter om Beef Wellington
Lyst å prøve en klassiker før jul? Rosastekt biffkjøtt og deilig soppblanding innbakt i crispy butterdeig utgjør Beef Wellington. Lær hvordan på bare 10 minutter.
Podcast-episode:
10 triks for å naile jula
Hvordan tiner du kjøtt når det haster? Hva gjør du når sausen er for salt? Hvordan sjekker du at karamellpuddingen er ferdig? Her får du 10 spørsmål og svar for å naile jula!
Podcast-episode:
10 minutter om Ribbe i airfryer
Elsker du ribbe og vil nyte en porsjon eller to før jul, så er ribbe i airfryer perfekt om du ikke skal lage til mange. MatPrat-ekspertene har testa, og her får du triksene - på 10 minutter.
Podcast-episode:
Hva ville vært ditt siste måltid?
Hva ville vært ditt siste måltid? Det er tema for denne sendingen. MatPrat-ekspertene Ole og Marta avslører hvilke retter som MÅ på bordet til livets siste måltid.
Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?
Oles gjeste-konsept og Martas franske aften
Hva serverer MatPrat-ekspertene når de har gjester hjemme? Ole har et konsept som funker hver gang, og en klassiker som alltid imponerer. Matekspert Marta elsker å mingle med gjestene sine, og det er lett med fransk aften.
Podcast-episode:
Tre favoritter du kan sylte nå
I denne episoden får du tre favoritter du kan sylte nå i høst. Lyst på en salat med en spennende smak, eller en risotto som imponerer? Sylt gresskar! En pizza med lammeboller kler sylta kålrot mer enn du aner. Biffgryta upper du med balsamicosylta sjalottløk. Med sylting av høstens ferske grønnsaker får du nye smaker, og du får grønnsakene til å vare lenger.
Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå
Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting
Ole Bjørn Sundsdal er MatPrat-kjøkkenets siste tilskudd. Han har vært kokk på Bølgen & Moi, Markveien Mat og Vinhus, Bo Bech København, og Grefsenkollen for å nevne noen. I denne episoden blir du kjent med Ole og hans favorittrett med lam i høst. Det blir også annet høstsnacks som lammeburger med tyttebærrømme, ovnsbakte grønnsaker og Oles legendariske sellerirotpuré.
Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting
Podcast-episode: Mocktails, ingefærshot og dalgona med honning
Slik bruker ekspertene honning i maten
Marta og Anette har vært på honningsmaking og i denne episoden forklarer de hvorfor det har noe å si hvilken honning du bruker i maten. De frister med crispy chicken med asiatisk glaze med honning, også kalt "Popcorn Chicken", pizza med fenalår og honning, asiatisk dressing med sriracha, peanøttsmør, ingefær og honning. Til ost er også honning nydelig. Anette har med en overraskelse i studio som imponerer.
Podcast-episode: Slik bruker ekspertene honning i maten
Podcast-episode: Honning, birøkt og bærekraft
Alt du lurer på om honning
Hva er rå honning? Hvordan får jeg kremet/fast honning flytende? Hvordan vet jeg om honningen er norsk? Kan man spise honning når man er gravid? Hvordan lager biene honning? Disse spørsmålene, og flere, får du svar på i denne episoden om honning og honningbier.
Podcast-episode: Alt du lurer på om honning
Tre flopps og tre topps på TikTok
Marta og Britt Marlene har testa noe av det som trender på TikTok. De virale 15-timers potetene fra TikTok når topplista. Hva med bakt hvitløk og smashburger, er det så godt som det ser ut som? Olivenolje-karamell og Agurk sushi roll og sjokkrosa Barbie pasta har de også testet på MatPrat-kjøkkenet, og her får du høre om det er verdt å lage.
Podcast-episode:
Podcast-episode: Det beste vi spiste i sommer
Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen
Podcast-episode: Mettende frokost før festival
Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date
Podcast-episode: Rengjør grillen på 10 minutter
Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai
5 smaksbomber og en guilty pleasure
I denne episoden avslører Marta og Britt Marlene 5 smaksbomber hver som de MÅ ha når de lager mat. Vi røper to av de her, hjemmelaget gyroskrydder og sriracha, men Britt Marlenes personlige og supergode sticky saus får du bare vite om du hører episoden.
Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure
Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen
Podcast-episode: Den beste brunchen
Podcast-episode: Alt du trenger å vite om Bocuse d’Or Europa
Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake
Podcast-episode: Dilla på grøt
Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?
Podcast-episode:
Podcast-episode: Mest stilte spørsmål om julematen
Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett
Anette og Britt Marlene tar deg med bak kulissene på MatPrat. Hvordan blir oppskriftene til? Hva skjer på fotodager i studio? Og gjør de noen ganger bommerter på kjøkkenet?
Podcast-episode: Bak kulissene i MatPrat
Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte
Har du lyst å lage ditt eget pinnekjøtt til jul? MatPrat-ekspertene forteller deg hvordan du gjør det. Start i begynnelsen av november om du skal rekke å få pinnekjøttet ferdig i tide til jul.
Podcast-episode: Lag ditt eget pinnekjøtt
Hva slags matminner har du fra mormor eller oldemors kjøkken? Lapskaus, kjøttkaker og lammefrikassé er typisk norsk tradisjonsmat. Vet du hvordan man lager det?
Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat
Kimchi og fermentering for nybegynnere
Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere
Årets kokk briljerer med høyrygg
Med høyrygg skal 5 toppkokker imponere strenge dommerne i konkurransen Åres Kokk. Den som vinner, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europa.
Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg
Hva bør du spise for å ta vare på magen og tarmen? MatPrat-ekspertene forklarer hva som skjer når du spiser, og hva som gir god tarmhelse. Vi tar for oss vannkefir, fiber og fermentering.
Podcast-episode: Maten magen din digger
Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst
Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel
Italiensk mat får vi aldri nok av! MatPrat-ekspertene forteller hvordan du lager deilige italienske pastafavoritter som pasta al limone, carbonara og vongole. De frister også med vitello tonnato, og du får vite hvorfor en italiensk bestefar fraråder å si hva retten består av første gang man smaker den.
Podcast-episode: Italienske favoritter
Podcast-episode: Grillmat i parken
Podcast-episode: 17. mai med norsk mat og drikke
Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere
Anti-dietten mindful eating er en trend vi ser i både sosiale medier og i noens lands kostråd. MatPrat-ekspertene mener mindful eating kan gi deg mer nytelse. Det kan også bidra til du ikke spiser mer eller mindre enn du trenger.
Podcast-episode: Mindful eating
Å dra på hyttetur er som å få nye samboere for en uke. Unngå drama, utmattelse og matkriser. Vi deler skamløst fra våre hytteturer, og hjelper deg med både organisering, oppgjør og mat til mange. Traybake til frokost, onepots, chili con carne og lammelår står på påskemenyen.
Podcast-episode: Påske på hytta
Podcast-episode: Alt blir bedre med
Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce
Gjærbakst – slik lykkes du
Bakegeneral Torunn og bakenerd Anette baker for å stresse ned. De deler triksene som gir best deig og saftigst bakst, tangzhong-metoden og forteller om bakerevolusjonen.
Podcast-episode: Gjærbakst – slik lykkes du
Podcast-episode: Turmat i kulda
Bor du i en husholdning med partner og flere barn og kjenner at matprisene tynger, er dette episoden for deg. MatPrat-ekspertene deler sine beste tips for å handle inn, forberede og bruke maten på en måte som også er bra for lommeboka di.
Podcast-episode: Matsmart i barnefamilien
Mat og økonomi – for dere som er to
Trenger du og samboeren din å endre matbudsjettet? I denne episoden gir MatPrat-ekspertene råd til dere som er to. Hør hvordan dere kan handle smart, preppe og spise opp maten dere kjøper. Britt Marlene tipser om romantikk på budsjett.
Podcast-episode: Mat og økonomi – for dere som er to
Singelmat som senker matbudsjettet
Bor du alene og må kutte matbudsjettet? Da er dette episoden for deg. MatPrat-ekspertene deler sine beste tips til aleneboere om å planlegge, tilberede og spise opp maten som er kjøpt inn.
Podcast-episode: Singelmat som senker matbudsjettet
Faste – det du trenger å vite om den nye trenden
Hva er faste? Det svarer MatPrats ernæringsrådgiver Eilin på i denne episoden. Hun forteller også hva forskningslitteraturen sier om faste - og om faste er bra eller dårlig for deg.
Podcast-episode: Faste – det du trenger å vite om den nye trenden
Podcast-episode: Forretter til nyttårsaften
Podcast-episode: Drikke til ribbe og pinnekjøtt
Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte
Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen
Egg er en super råvare, og er veldig populært hos de som trener mye. Hvor mye egg kan du spise? Hva er dagsbehovet for proteiner? Kan det bli for mye av det gode? Svarene får du i denne episoden.
Podcast-episode: Proteiner og egg
Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween
Podcast-episode: Potet du vil elske
Høyrygg av storfe er perfekt høstmat. Ekspertene lærer deg hvordan du best bruker denne stykningsdelen, og frister med mør pulled beef taco og en hot chili con carne.
Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg
Hva bør du spise før og etter maraton og hard trening?
Enten du har meldt deg på 3 km eller maraton, så kan du hjelpe kroppen med det du spiser både før, under og etter løp eller hard trening. MatPrat-ekspertene frister med smoothiebowl, müslibar og bifftaco.
Podcast-episode: Hva bør du spise før og etter maraton og hard trening?
Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong
Podcast-episode: Deilig sommerdrikke
Lager du majonesen selv? Det er faktisk veldig enkelt, og vi forteller deg hvordan. Og når du nailer majonesen, er det kort vei til masse annet digg, som aioli, chilimajones og remulade. Her får du MatPrat-kokkenes tips til hvordan du skaper emulsjon.
Podcast-episode: Lag din egen majones
Spareribs ligger ofte på grillen til kokk Anette. Hun forteller hvordan du får de saftige og fulle av smak. Og hvorfor hun hver sommer fyller kjøleskapet med hjemmelaget BBQ-saus.
Podcast-episode: Saftige spareribs
Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene
Podcast-episode: Hjemmelagde pølser
Slik sanker du de første ville vekstene
Våren er her, og sankesesongen er i gang! For du trenger ikke vente til høsten, det finnes allerede masse spiselig ute i naturen. I denne episoden får du tips om både blomster, ville vekster, tang og tare som du kan krydre menyen din med – helt gratis.
Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene
Koreanere har sin vri, og her hjemme spiser vi den gjerne med spekeskinke eller røkelaks, ofte med gressløk. Verdens stjernekokker har alle sin egen oppskrift de sverger til for den perfekte eggerøra. MatPrat-ekspertene Anette og Britt Marlene har testet og smakt forskjellige metoder, og er ikke enige om hva som er best. De har hver nemlig hver sin favoritt.
Podcast-episode: Perfekt eggerøre
Tenk at det minst møre stykket på lammet kan bli så mørt at det nesten smelter på tunga? Braiserer du lammeskanken, blir dette en rett som det er lett å imponere med, og det er faktisk ikke så mye innsats som skal til før du får bra uttelling. I denne episoden får du høre mer om hvordan du tilbereder den, og hvilke ingredienser og smaker du kan bruke for å få akkurat det resultatet du vil ha.
Podcast-episode: Braisert lammeskank
Nesten hvert land har sin egen vri på pannekaker, og det er en hverdagshelt som funker året rundt. Okonomyaki med svinefilet og grønnkålchips, og jian bing med marinerte nakkekoteletter og hoisinsaus er våre asiatiske favoritter, disse er perfekte som middag. I Frankrike finner vi de som søt dessert, enten som Crêpes Suzettes, eller clafoutis. Og skal du kose deg ekstra med helgefrokosten, er det lite som slår fluffy amerikanske pannekaker.
Podcast-episode: All verdens pannekaker
Alt du kanskje lurer på om surdeig
Har du bakt surdeig og ikke helt fått det til? Du er ikke alene, for i surdeigsbaking kan nesten alt gå feil. Men det kan også gå skikkelig bra, hvis du vet hvordan du skal løse noen av de utfordringene som kan dukke opp. Her får du svar fra MatPrat-ekspertene på det du lurer på, og det du kanskje ikke visste at du lurte på, om surdeig.
Podcast-episode: Alt du kanskje lurer på om surdeig
Hvordan bake et perfekt surdeigsbrød?
Baking med surdeig har blitt superpopulært de siste årene. Kanskje har du prøvd det før, men ikke fått det helt til? Eller kanskje du har bestemt deg for å prøve det for første gang? Her får du tipsene du trenger for å få til et skikkelig godt surdeigsbrød.
Podcast-episode: Hvordan bake et perfekt surdeigsbrød?
Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?
Surdeigsstarteren er på plass, og du skal sette i gang med bakingen. Men så står det i oppskriften at du skal gjøre den aktiv. Hva betyr egentlig det? Og hvordan kan du vite når den er klar? I denne episoden tar surdeigsekspertene Anette og Torunn deg et skritt nærmere det perfekte surdeigsbrødet.
Podcast-episode: Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?
Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live
Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter. Men hvordan lager du den? Og hva må du gjøre for å holde den i live? Her får du ekspertenes beste tips til hvordan du lager deg en sur liten venn som kan bo hos deg i mange år og bli til masse deilig surdeigsbrød.
Podcast-episode: Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live
Den skal serveres på minuttet, være al dente og kremete, myk og fyldig. Det er den italienske favoritten risotto som vi skal meske oss med i dag. Du får vite hva slags ris du bør bruke, og hvorfor du må du tilsette bare litt og litt av kraften for å få et perfekt resultat. Vi tar deg gjennom alle de deilige smaksveiene du kan gå. Og så får du tips om hvordan du gjør den italienske elsklingen norsk, kortreist og mer næringsrik.
Podcast-episode: Risotto
Hvert år spiser du og jeg litt over 200 egg hver, i alt fra aioli til pannekaker eller fiskegrateng. Men visste du at egget puster? Eller at fargen på eggeplommen påvirkes av hva høna spiser? I dag skal vi bokstavelig talt knekke egget i studio.
Podcast-episode: Visste du dette om egg?
Podcast-episode: Nyttårsforsetter funker ikke. Her er rådene som virker.
Vet du hvor lang tid det tar å tine en kalkun? Skal man ha stuffing inni den eller ikke? Og vet du hvordan du binder opp kalkunen så den ser ekstra flott ut på festbordet? Og på bare 10 minutter i MatPrat-poddens julespesial får du alle triksene du trenger for å servere en helt perfekt stekt, og ikke minst saftig kalkun til festen.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Saftig kalkun til festen
Nyttårsdessert: Baked Alaska, flambert iskake
Nyttårsdesserten er årets siste rett, og den skal være litt høytidelig og ekstra lekker for øyet. MatPrat-ekspertene har valgt seg en skikkelig festdessert, som garantert vil imponere gjestene: Baked Alaska. Det er en iskake med marengs som skal flamberes! Her får du vite hvordan du lager den, og det på bare 10 minutter!
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Nyttårsdessert: Baked Alaska, flambert iskake!
Bruk opp restene av julematen!
Ribbepizza med grønnkål og hasselnøtter, nachos med kalkun, eller pinnekjøtt med pepperglaze – kanskje noe av dette kan friste etter det verste julestøvet har lagt seg? Vi kaster nemlig alt for mye rester av den gode julematen, men på bare 10 minutter i MatPrat-poddens julespesial får du inspirasjonen du trenger til å ta vare på maten, og lage en ordentlig restefest.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Bruk opp restene av julematen!
Krisehjelpen som redder julematen
Når du vender karamellpuddingen ut av formen, og den bare flyter ut som en suppe og blir liggende som en pøl på pen-serviset, du finner ut at ribba er sur, og gjestene kommer om tre timer - dette er noen av matkrisene som kan melde seg på julekvelden. Er du bittelitt forberedt så er dette enkelt og unngå, men er først uhellet ute, så er det mulig å redde seg inn. I denne episoden av MatPrat-poddens julespesial får du krisehjelp og gode råd for julas kjøkkentabber.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Krisehjelpen som redder julematen
Klassikeren karamellpudding
Har du lurt på hvordan du får karamellpuddingen ordentlig stiv? Hvordan du vet at den er ferdig? Og ikke minst – hvordan du får den helskinnet over på fatet? Det vet MatPrat-ekspertene, og på bare 10 minutter i denne episoden av MatPrat-poddens julespesial gir de deg sine beste tips til den perfekte karamellpuddingen.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Klassikeren karamellpudding
Ribbe med sprø svor på 10 minutter
I denne episoden av MatPrat-poddens julespesial får du fem steg til garantert sprø på juleribba, og det på bare 10 minutter. Veien til suksess begynner allerede når du velger ribbe.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Ribbe med sprø svor på 10 minutter
Huskereglene til saftig pinnekjøtt
Skal det være røkt eller urøkt? Må det være bjørkepinner, eller kan du bruke den vanlige rista i skapet? Og skal du egentlig bytte vann når du vanner det ut? I denne 10 minutters episoden av MatPrat-poddens julespesial gir vi deg huskereglene du trenger for saftig pinnekjøtt.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Huskereglene til saftig pinnekjøtt
Tempering av sjokolade - lag din egen julekonfekt
I denne episoden av MatPrat-poddens julespesial får du 10 minutter med julas lekreste fristelse – hjemmelaget julekonfekt. Ekspertene lærer deg hvordan du får en glansfull sjokolade med skikkelig knekk og deilig fyll.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Tempering av sjokolade - lag din egen julekonfekt
Fløtekarameller på 1-2-3!
Tenk at bare fire ingredienser er alt som skal til for å lage de lekreste fløtekarameller, og det er faktisk ganske lett å få til. I denne 10 minutters episoden av MatPrat-poddens julespesial, får du tips om temperatur, dråpetesten og hemmelige ingredienser i de aller beste julekaramellene.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Fløtekarameller på 1-2-3!
Charcuterie med bakt brie - superenkel juletapas
Har du et førjulstreff på gang og lurer på hva du skal servere? I denne episoden av MatPrat-poddens julespesial gir vi deg 10 minutter inspo og tips til et deilig alternativ til tapas, nemlig charcuterie med bakt brie. Superenkelt, og med noe alle vil like.
Klikk her for å høre i Spotify, eller i spilleren under for SoundCloud
Podcast-episode: Charcuterie med bakt brie - superenkel juletapas
Podcast-episode: 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på
Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat
Saftig indisk smørkylling (murgh makhani) med mange varme krydre og kremet cashewpuré får liv i høsthustrige kropper når sola er gjerrig. Chutney av mango eller epler sammen med mykt nanbrød og raita er et must. Vi gir deg en smart stekemetode for brødet, og Therese fant chilien vi alle drømmer om på sin reise til India.
Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat
Podcast-episode: Nye favoritter med reinkjøtt
Stekefett - er det ett fett?
Hva skal jeg steke kjøttet og fisken i? Når bruker jeg smør når velger jeg olje i panna? Og hvilken olje er best å steke i? Dette er tre av de mest stilte spørsmålene om stekefett, og MatPrat-ekspertene har som vanlig svarene klare. For stekefett er ikke et fett!
Podcast-episode: Stekefett - er det ett fett?
Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager
Podcast-episode: Hvor mye kjøtt kan vi spise?
Podcast-episode: Suksess med sopp
Etter en lang sommerferie er hverdagen her, og det smøres matpakker i de tusen hjem. Hva er det viktigste å sende med ungene i matboksen? Når kan barna lage matpakke selv? Og hva er ekspertenes favorittoppskrifter når man vil lage noe ekstra godt?
Podcast-episode: Matpakketips
Triksene du trenger for å redde maten
Du har sikkert vært der du også – stått der med en gjeng som venter på ferske hveteboller, og så ser deigen litt mistenkelig flat ut? Eller kanskje chilien var litt sterkere enn planlagt, så det blir take-away i stedet? Svidd grøt, brente kaker, majones som har skilt seg – det er mye som kan gå skeis på kjøkkenet. Men det finnes nesten alltid håp – her får du de triksene du trenger for å redde maten.
Klikk her for å høre i Spotify eller i spilleren under for SoundCloud.
Podcast-episode: Triksene du trenger for å redde maten
Feriefavoritter fra Middelhavet
Savner du maten fra feriefavorittene i Middelhavet? Det er norgessommer for de aller fleste, så MatPrat-ekspertene deler sine oppskrifter fra Spania, Italia og Hellas. Med paella, bruschetta og gyros med tzatziki kan du drømme deg bort til Middelhavet.
Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet
Podcast-episode: Hjemmelaget is
Har du lyst på en skikkelig god salat i sommersola? Trenger du tips til noen oppskrifter som du kan lage igjen og igjen og aldri bli lei? Da har du skrudd på riktig podd. For i dag kan Cecilie og Eilin friste med en lekker salatbowl med BBQ-kylling, en asiatisk biffsalat med frisk mynte, koriander og granateple og du får tips til både smakskombinasjoner og andre sprø saker som gir salaten det lille ekstra.
Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på
Smaker fra det asiatiske kjøkken er perfekt i sommervarmen, friskt, med litt sting og masse smak! Koreansk BBQ bør du absolutt prøve ut; Bulgogi er en favoritt - deilig marinert kjøtt og friske grønnsaker. Til koreansk grillmat må du selvfølgelig ha kimchi, og du kan lage både kimchipannekaker og kimchimajones.
Podcast-episode: Koreansk BBQ
Podcast-episode: Saftig burger på grillen
Den er sprø utenpå og deilig seig inni – og toppet med fløyelsmyk eggekrem og søte bær. Vi snakker selvfølgelig om Pavlova, kakefavoritten til 17. mai. MatPrat-ekspertene forteller deg hvordan du får marengsbunnen helt perfekt, og frister med smaker som smash, lakris og salt karamell.
Podcast-episode: Perfekt Pavlova
I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener.
Podcast-episode: Tapas du vil elske
Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta
Podcast-episode: Meze med grillet lammelår
Perfekt pizzadeig med poolish
I denne episoden forklarer Anette hemmeligheten bak den perfekte pizzadeigen. Trinn for trinn lærer du å lage en poolish, som tilsettes deigen. Med god tid og en app får du en luftig og sprø pizza, himmelsk på smak. For deg som vil ha en raskere løsning, byr Therese på eltefri pizzadeig.
Klikk her for å høre i Spotify eller i spilleren under for SoundCloud.
Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish
Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering
Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje ikke har hørt om før – nemlig de japanske fristelsene tonkatsu og katsudon.
Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering
Taco 2.0 med birria tacos og carnitas
Saftig langtidskokt oksekjøtt med chili og spisskummen er den nye hotte taco-trenden. Vi lærer deg å lage Birria Taco. Og på tre timer kan du trylle nakkekoteletter om til deilige carnitas og fredagskvelden er i boks. Vi byr også på våre topp to tilbehør til den litt mer fancy tacoen.
Podcast-episode: Taco 2.0 med birria tacos og carnitas
Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt
Mørt, smakfullt og helt vilt godt – reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur har å by på. Hva med en saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og nøttesmør? Eller en bao med glasert reinsdyrskav og sylta grønnsaker? Det er kanskje ikke så ofte du lager noe med reinsdyrkjøtt, men det kan komme til å endre seg nå, for i denne episoden får du MatPrat-kokkenes aller beste tips til hvordan du lykkes med reinsdyrkjøtt hjemme på kjøkkenet – både til hverdags og fest.
Podcast-episode: Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt
Podcast-episode: Sunn start på året + lytterspørsmål
Fra rester til digge retter
Mac’n cheese-muffins, crunchy krutonger og italienske klassikere som ribollita og panzanella – visste du at du kan lage alt dette av matrester? Restene fra i går kan bli til en enda bedre middag i dag, alt du trenger er noen gode tips, og det får du i denne episoden av MatPrat-podden.
Podcast-episode: Fra retter til digge rester
Podcast-episode: O julemat med din glede
Julestemning på en halvtime
Endelig er det desember! Vi kjører maks julestemning med den beste oppskriften på seige fløtekarameller, superdigge julekaker og den perfekte glasuren til pepperkakene dine. Og hvor mange julefilmer har Anette egentlig sett så langt? I denne episoden skal vi sørge for at du får skikkelig julestemning.
Podcast-episode: Julestemning på en halvtime
Hva er den ultimate trøstematen? Du vet den du spiser når du har hatt verdens kjipeste dag, det bare regner eller du rett og slett trenger litt trøst og kos? Vi skal lære å lage Gyoza, den japanske varianten av dumplings, som både dampes og stekes. Og en curry med kylling, nudler, peanøttsmør og chili. Og klassikeren som går veldig fort å lage, smørstekt toast med masse smelta ost og andre godsaker inni. Vi får også svar på hvorfor vi craver det som er søtt, salt og fett.
Podcast-episode: Trøstemat og cravings
Lyst på en ertesuppe med grønn curry og kokosmelk, en mettende blomkålsuppe eller en herlig ramen som du koker på hjemmelaget kraft? I denne episoden forteller MatPrat-kokkene deg hvilke tre teknikker du kan bruke til å lage supper i nesten alle varianter.
Podcast-episode: Suppe med tre teknikker
Instagram bugner med frokost-trender og vi lærer deg å lage de aller diggeste. Dette er episoden for deg som har lyst på en deilig start på dagen, enten det er travel mandag eller en lang lørdagsmorgen. Og vi skal svare på det som mange lurer på: må vi spise frokost?
Podcast-episode: Fristende frokost
Podcast-episode: Middagspanikken
Podcast-episode: Hvordan steke den perfekte biffen
Trenger du inspirasjon for å lage noe nytt og digg med grønnsaker? Da hører du på de rette folka. Du får også fire smarte tips for hvordan du kan få i deg mer grønt, uten særlig innsats.
Podcast-episode: Roten til alt godt
Lam med en smak av verden
Se for deg et nystekt yoghurtbrød – en krysning mellom naan og tortilla - som du fyller med auberginedipp, rødløk, paprika, og noe av det beste kjøttet du kan få tak i nå på høsten. Også vi har vært skikkelig frekke og lagd en helt ny vri på fårikålen.
Podcast-episode: Lam med en smak av verden
I denne gode, gamle podcastserien møter du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på oppskrifter for aller første gang. Ta med deg gutta på kjøkkenet og lær mer om maten du lager og råvarene du bruker.
Podcast-episode: Campaign soundcloud block Svinefilet i pho
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Greskinspirert lammepanne med avokadotzatziki
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Boeuf Bourguignon
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Lammeburger med pitabrød og eplecoleslaw
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Egg kan mer enn du tror
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Grilling
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Marinade, rub og grillsaus
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Gadgets til grillen
Podcast-episode: Campaign soudcloud block Valg av grill
Podcast-episode: campaign sound cloud block Pavlova
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Hjemmelagde pølser
Podcast-episode: Campaign sound cloud block biffsalat- jenter og jern
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block klassisk lammestek
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Appelsin
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Gjenoppskrifter
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Kalkun
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Ribbe
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Pinnekjøtt
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Surring av fylt stek
Podcast-episode: Campaign sound cloud block Utbening av lammelår
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Taco med revet kylling
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Spareribs med kålsalat
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Phat thai
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Biff med kimchi
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Kyllingramen
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Scotch eggs
Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat