Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Geitramssaft

Geitramssaft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l konsentrert saft

  • 300 g geitramsblomster
  • 2 l vann
  • 14 dl sukker
  • ca. 50 g sitronsyre
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geitramssaft har en utrolig lekker farge og smaker kjempegodt. Bland saften ut med vann, med eller uten kullsyre. Saften kan også brukes til en lekker sommerdrink.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l konsentrert saft

  • 300 g geitramsblomster
  • 2 l vann
  • 14 dl sukker
  • ca. 50 g sitronsyre

Slik gjør du

Kok opp vann, og tilsett sukker og sitronsyre. Rør til alt sukkeret har løst seg opp. Hell sukkerlaken over geitramsblomstene. Avkjøl, og sett bollen kjølig i ca. 4 dager. Sil saften og hell den på rene flasker eller annet egnet emballasje.

Bland ut saften med vann etter eget ønske. Med mye knust is blir dette forfriskende sommerdrikke på varme dager.

Saften er holdbar ca. 1 uke i kjøleskap. Det beste er å fryse ned saften og ta den opp etter hvert.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Deilig sommerdrikke

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 22.05.2024 23:00:54