Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eltefrie rundstykker

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Luftige, saftige rundstykker, med perfekt sprø skorpe til helgefrokosten? Rør sammen en eltefri deig kvelden i forveien, og du kan lage deilige, nystekte rundstykker til morgenkaffen.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

Eltefrie rundstykker - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 23.09.2023 00:12:13