Eltefrie rundstykker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Luftige, saftige rundstykker, med perfekt sprø skorpe til helgefrokosten? Rør sammen en eltefri deig kvelden i forveien, og du kan lage deilige, nystekte rundstykker til morgenkaffen.  

Ingredienser

 • 500 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 0,25 ts tørrgjær
 • 4 dl vann

Slik gjør du

 1. Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

 1. Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten. 
 2. Når du har brettet hele deigen, se til at det er litt mel på benken og snu deigen med brettesiden ned. 
 3. Bruk en bakeskrape eller en liten kniv, og kutt deigen i passe store emner. Det blir ca. 12 rundstykker av en porsjon deig.
 4. Sett emnene med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett. 
 5. Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste, og stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.