Ingredienser

  • 4 dl varm kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 150 g arborioris (risottoris) eller carnaroliris
  • 2 dl hvitvin
  • 3 stk. aromasopp i biter
  • 3 stk. frisk sjampinjong i biter
  • 50 g babyspinat
  • 10 g kaldt smør
  • 25 g finrevet parmesan
Del

Risotto på primus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god og kremet risotto med sopp og spinat passer perfekt på tur, og kan enkelt lages på primus. Bruk gjerne sopp du har plukket selv eller ta med hjemmefra. Topp med revet parmesan - bon appetit!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 dl varm kjøttkraft eller buljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 150 g arborioris (risottoris) eller carnaroliris
  • 2 dl hvitvin
  • 3 stk. aromasopp i biter
  • 3 stk. frisk sjampinjong i biter
  • 50 g babyspinat
  • 10 g kaldt smør
  • 25 g finrevet parmesan

Slik gjør du

  1. Fyr opp primusen og kok opp kraften i en kjele. Hell den over på en termos så den holder seg varm.
  2. Varm opp en kjelen på primusen og tilsett litt olje. Fres finhakket sjalottløk til den er myk og blank.
  3. Tilsett risen og la den frese i et par minutter.
  4. Hell i vinen, rør om, kok opp og kok til all vin er absorbert. Rør godt innimellom.
  5. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker.
  6. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til all kraft er brukt opp. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. 
  7. Smak på risottoen. Risen skal være al dente - ha litt tyggemotstand.
  8. Sett kjelen til side og varm opp en stekepanne. Ha i litt olje og stek sopp til den er gyllen.
  9. Rør inn spinat og stekt sopp. Tilsett kaldt smør og parmesan og rør til risottoen har fått en fyldig og kremet konsistens. Smak til med litt salt og pepper.

Server straks, gjerne med ekstra revet parmesan på toppen!

Risotto på primus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant