Speket eggeplomme

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta. 

Ingredienser

  • 300 g salt
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg

Slik gjør du

  1. Bland salt og sukker og hell halvparten i en liten form. Lag små groper med litt mellomrom (bruk den butte enden av et egg til å lage gropene).
  2. Skill egg og legg én og én plomme i gropene. Dryss over resten av salt- og sukkerblandingen slik at eggeplommene er helt dekket.
  3. Dekk formen med plastfolie eller lokk. Sett i kjøleskap i 24 timer.
  4. Forvarm stekeovnen til 60 °C. Legg litt bakepapir på et stekebrett. Løft eggeplommene forsiktig ut av saltblandingen og skyll dem godt i kaldt vann. Tørk vekk så mye som mulig av vannet. Legg eggeplommene på stekebrettet og plasser brettet midt i stekeovnen. Bruk steketermometer, da blir det lettere og kontrollere temperaturen i ovnen.
  5. La eggeplommene tørke i ovnen i ca 2 døgn, til de er tørre og faste. 
  6. Oppbevar eggeplommene mørkt og kaldt i et tett glass med lokk. Oppbevart riktig har de en holdbarhet på minst 1 måned.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.