Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eltefri focaccia

Eltefri focaccia

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 8 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Topping:

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 10 stk. oliven (kan sløyfes)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftig, luftig og superenkel – denne eltefrie focacciaen krever minimalt med innsats, men gir allikevel maks smaksopplevelse. Perfekt til helgekos, tapas eller som tilbehør til grillmaten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 8 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Topping:

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 10 stk. oliven (kan sløyfes)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 21.06.2025 00:14:37