Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann
Del

Ribbe

(72)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann

Slik gjør du

Hvor mye ribbe per person?

Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon. Har du rester av ribbe, kan du lage noe godt til juletapas eller andre digge resteretter

Ribbe-192615-37Du trenger: Tynnribbe, salt, pepper og vann.

trinn du kan merke av
Ribbe-192615-37
Ribbe-192615-37
Ribbe-192615-37
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Ribbe-192615-37

Saftig og god ribbe med sprø svor klar til servering. Tradisjonen tro blir dette ofte servert med surkål eller rødkål, kokte poteter, svisker, epler, stekesjy eller saus og rørte tyttebær

Ribbe - klassisk julemat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 17:07:45