Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ceviche av skrei

Ingredienser

  • 400 g skreifilet
  • 1 stk. rød eller gul paprika
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 8 stilker frisk mynte
  • 8 stilker frisk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pk karse
  • 0,5 ts pepper
Del

Ceviche av skrei

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, det finnes i mange ulike varianter. Her er en enkel og klassisk ceviche av skrei. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g skreifilet
  • 1 stk. rød eller gul paprika
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 8 stilker frisk mynte
  • 8 stilker frisk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pk karse
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Her kan du gjerne bruke andre fiskeslag som kveite, torsk, lange, hyse eller isgalt. Server gjerne med agurkstaver og skiver av jalapeños hvis du ønsker en litt mer spicy ceviche.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må fryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 01.02.2023 06:31:55