Ingredienser

  • 400 g skreifilet
  • 1 stk. rød eller gul paprika
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 8 stilker frisk mynte
  • 8 stilker frisk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pk karse
  • 0,5 ts pepper
Del

Ceviche av skrei

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ceviche kommer fra Sør-Amerika og består av rå fisk som blir “kokt i sitronsaft”, det finnes i mange ulike varianter. Her er en enkel og klassisk ceviche av skrei. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g skreifilet
  • 1 stk. rød eller gul paprika
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 stk. rød chili
  • 8 stilker frisk mynte
  • 8 stilker frisk koriander
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pk karse
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på skreifileten og kutt den i små terninger.
  2. Kutt paprika og vårløk i små biter.
  3. Press ut saften av sitron og lime. Tilsett salt, sukker og finkuttet chili.
  4. Bland fisk og grønnsaker i en bolle og hell over sitrussaften. Bland godt og sett kaldt i 10 minutter før servering.
  5. Grovkutt mynte og koriander.
  6. Vend urtene inn i fiskeblandingen og drypp over litt olivenolje. Dryss over karse og litt kvernet pepper.
Her kan du gjerne bruke andre fiskeslag som kveite, torsk, lange, hyse eller isgalt. Server gjerne med agurkstaver og skiver av jalapeños hvis du ønsker en litt mer spicy ceviche.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må fryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant