Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Grønn ertepuré:

  • 1 pakke frosne erter (400 g)
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper

  • 4 ss rørte tyttebær
Del

Kjøttkaker med ertepuré

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Grønn ertepuré:

  • 1 pakke frosne erter (400 g)
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper

  • 4 ss rørte tyttebær

Slik gjør du

  1. Bruk en foodprosessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
  1. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  2. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  3. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  5. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong til ertestuingen. Mos alt med en stavmikser eller foodprosessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.   

Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant