Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde kjøttkaker

Kjøttkaker med ertepuré

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong

Grønn ertepuré:

  • 1 pk frosne erter (400 g)
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 l kjøttkraft eller buljong

Grønn ertepuré:

  • 1 pk frosne erter (400 g)
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

Server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertepuré og rørte tyttebær.

Hjemmelagde kjøttkaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 20.05.2024 02:23:05