Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eltefrie rundstykker med brødsmuler

Eltefrie rundstykker med brødrester

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tro det eller ei - å bruke gammelt brød om igjen i nytt brød fungerer helt utmerket! Ta vare på brødrestene dine og kjør dem i hurtigmikseren, og dermed har du en ny råvare å bruke i brødbaksten, til panering og i desserter som tilslørte bondepiker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

Om det er mye grovt brød i brødraspet, må du muligens tilsette litt mer vann i deigen. Grovt brød trekker mer vann enn fint brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 22.05.2024 22:08:42