Ingredienser

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann
Del

Eltefrie rundstykker med brødrester

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tro det eller ei - å bruke gammelt brød om igjen i nytt brød fungerer helt utmerket! Ta vare på brødrestene dine og kjør dem i hurtigmikseren, og dermed har du en ny råvare å bruke i brødbaksten, til panering og i desserter som tilslørte bondepiker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i ca. 10-12 timer.

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

  1. Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten.
  2. Når du har brettet hele deigen, se til at det er litt mel på benken og snu deigen med brettesiden ned.
  3. Bruk en bakeskrape eller en liten kniv, og kutt deigen i passe store emner.
  4. Sett emnene med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. Sett inn rundstykkene på nederste rille i kald ovn, og sett ovnen på 200 °C. Stek rundstykkene i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Om det er mye grovt brød i brødraspet, må du muligens tilsette litt mer vann i deigen. Grovt brød trekker mer vann enn fint brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant