Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget sriracha

Hjemmelaget sriracha

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2-3 dl ferdig saus

  • 10 stk. rød chili
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sriracha lager du enkelt selv! Fordelen med å lage chilisaus selv, er at du også får bestemme hvor sterk eller søt du vil ha den. Sriracha kan brukes som ingrediens i sauser eller dressinger, eller du kan spise den som den er.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2-3 dl ferdig saus

  • 10 stk. rød chili
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan sile blandingen om du ikke vil ha rester av skall eller frø i chilisausen, men det er ikke nødvendig. 

Vet du hva som skiller sriracha fra andre chilisauser? Svaret får du her!

Hvis du liker det spicy bør du teste pizza inspirert av Bánh Mi.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 22.06.2024 05:58:35