Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbraketchup

Rabarbraketchup

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 5 dl ferdig ketchup

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 2 dl jordbær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 cm frisk ingefær i tynne skiver
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1634 kcal
Fett 2 g
Protein 10 g
Karbohydrater 379 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du mye rabarbra i hagen og leter etter nye måter å bruke den på? Prøv denne spennende "ketchupen" med rabarbra og jordbær - nydelig til grillmat og hvorfor ikke prøve den til ost?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 5 dl ferdig ketchup

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 2 dl jordbær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 cm frisk ingefær i tynne skiver
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1634 kcal
Fett 2 g
Protein 10 g
Karbohydrater 379 g

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbraen godt og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter.
  2. Finhakk løk og rens og del jordbær.
  3. Bland rabarbra, løk, jordbær, ingefær, chili og hvitløk med eddik og vann i en gryte. Kok opp og la alt småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og kok videre i ca. 30 minutter, eller til det begynner å tykne.
  4. Klem massen gjennom en fin sil. Bruk en sleiv eller skje til å klemme ut så mye som mulig. ha massen tilbake ikjelen og kok den videre til ønsket konsistens (husk at den tykner litt når den blir kald!). mJuster smaken med salt, pepper og litt mer eddik ommødvendig. Hell på rene flasker og oppbevar mørkt og kaldt.

Rabarbraketchupen smaker godt til både grillmat og ost, og kan oppbevares i kjøleskap i minst tre måneder. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB15 13.11.2024 08:38:55