Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsild

Tomatsild

Ingredienser

4  porsjoner
  • 8 stk. kryddersildfilet
  • 2 stk. løk
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 2,5 dl sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl solsikkeolje
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 ss gule sennepsfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl hakket frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en oppskrift på en aldeles fabelaktig og velsmakende tomatsild. En klassiker blant påleggsild og et smaksrikt innslag på et koldtbord. Kanskje en gaveidé?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 8 stk. kryddersildfilet
  • 2 stk. løk
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 2,5 dl sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl solsikkeolje
  • 3 stk. laurbærblad
  • 2 ss gule sennepsfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Tørk sildefileter med kjøkkenpapir og skjær dem i tynne biter(5 mm) litt på skrå. Kutt løk i omtrent like store biter. 
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen og rør til sukkeret har løst seg.
  3. Bland inn sild og løk. 
  4. Oppbevar silden kaldt, i glass eller krukke med tett lokk. Holdbar ca 15-20 dager. 
Bør stå kjølig i ett døgn før den spises

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB14 03.06.2023 03:49:56