Tomatsild

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Her er en oppskrift på en aldeles fabelaktig og velsmakende tomatsild. En klassiker blant påleggsild og et smaksrikt innslag på et koldtbord. Kanskje en gaveidé?

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 8 stk kryddersildfilet
  • 2 stk løk
  • 112 dl tomatpuré
  • 212 dl sukker
  • 5 ss eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 12 dl solsikkeolje
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 ss gule sennepsfrø
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Tørk sildefileter med kjøkkenpapir og skjær dem i tynne biter(5 mm) litt på skrå. Kutt løk i omtrent like store biter. 
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen og rør til sukkeret har løst seg.
  3. Bland inn sild og løk. 
  4. Oppbevar silden kaldt, i glass eller krukke med tett lokk. Holdbar ca 15-20 dager. 
Bør stå kjølig i ett døgn før den spises
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.