Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nanbrød

Nanbrød

Ingredienser

porsjoner

Trinn 1:

  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ss sukker

Trinn 2:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 4 ss smaksnøytral nøytral olje
  • 50 g romtemperert smør

Alternativer til valgfri topping:

  • 1 ss nigellafrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 2 båter revet hvitløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indisk i kveld? Da smaker det ekstra godt med hjemmebakte, myke nanbrød til! Brødene kan toppes med nigellafrø, koriander eller hvitløk - eller de kan serveres med raita

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Trinn 1:

  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ss sukker

Trinn 2:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 4 ss smaksnøytral nøytral olje
  • 50 g romtemperert smør

Alternativer til valgfri topping:

  • 1 ss nigellafrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 2 båter revet hvitløk

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er lunken, eller bruk romtemperert melk, og smuldre gjæren i melken. Ha i sukker og rør blandingen sammen. La den stå i 5 minutter, til den begynner å skumme litt. 
  2. Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle og rør det raskt sammen. 
  3. Ha i gjærblandingen, yoghurt naturell og olje, og elt deigen til en smidig deig i ca. 10 minutter. Deigen skal være litt klissete, men juster gjerne med litt mer mel eller yoghurt om den blir for bløt eller hard.
  4. Dekk til bakebollen og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  5. Del deigen i seks emner og trill ut til runde boller. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk til med klede og etterhev i 20 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 250 °C mens deigen hever for andre gang.

Du kan steke nanbrødene på pizzastein. Husk da at pizzasteinen må settes inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker. 

  1. Ha litt mel på benken og kjevle ut bollene til 5 mm tykke dråpeformete, eller ovale lefser. Du kan også trykke dem flate med hendene. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
  2. Pensle brødene med romtemperert smør, og dryss eventuelt på nigellafrø, sesamfrø, revet hvitløk eller finhakket koriander om du ønsker. 
  3. Stek brødene på bakepapirkledde stekebrett, eller stek ett og ett nanbrød på en pizzastein. Brødene er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Steker du på pizzastein, tar dette ca. 2 minutter, og noen minutter ekstra om du bare bruker stekebrett. 
  4. Avkjøl brødene på rist, gjerne innpakket i et klede så holder de seg lune til servering.

    Nanbrødene kan også fryses. Avkjøl brødene og pakk dem godt inn før du legger de i fryseren. Tin dem på kjøkkenbenken og varm dem et par minutter i ovnen før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 06:50:49