Nanbrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Indisk i kveld? Da smaker det ekstra godt med hjemmebakte, myke nanbrød til! Brødene kan toppes med nigellafrø, koriander eller hvitløk - eller de kan serveres med raita

Ingredienser

Trinn 1:

  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ss sukker

Trinn 2:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 4 ss smaksnøytral olje
  • 50 g romtemperert smør

Alternativer til valgfri topping:

  • 1 ss nigellafrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 2 båter revet hvitløk

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er lunken, eller bruk romtemperert melk, og smuldre gjæren i melken. Ha i sukker og rør blandingen sammen. La den stå i 5 minutter, til den begynner å skumme litt. 
  2. Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle og rør det raskt sammen. 
  3. Ha i gjærblandingen, yoghurt naturell og olje, og elt deigen til en smidig deig i ca. 10 minutter. Deigen skal være litt klissete, men juster gjerne med litt mer mel eller yoghurt om den blir for bløt eller hard.
  4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  5. Del deigen i seks emner og trill ut til runde boller. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med plast eller klede og hev i 20 minutter til.
  6. Mens deigen hever for 2 gang, sett stekeovnen på 250 °C. 

Du kan steke nanbrødene på pizzastein. Husk da at pizzasteinen må settes inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker. 

  1. Ha litt mel på benken og kjevle ut bollene til 5 mm tykke dråpeformete, eller ovale lefser. Du kan også trykke dem flate med hendene. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
  2. Pensle brødene med romtemperert smør, og dryss eventuelt på nigellafrø, sesamfrø, revet hvitløk eller finhakket koriander om du ønsker. 
  3. Stek brødene på bakepapirkledde stekebrett, eller stek ett og ett nanbrød på en pizzastein. Brødene er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Steker du på pizzastein, tar dette ca. 2 minutter, og noen minutter ekstra om du bare bruker stekebrett. 
  4. Avkjøl brødene på rist, gjerne innpakket i et klede så holder de seg lune til servering.

    Nanbrødene kan også fryses. Avkjøl brødene og pakk dem godt inn før du legger de i fryseren. Tin dem på kjøkkenbenken og varm dem et par minutter i ovnen før servering. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.