Byggrynsrisotto med gulbeter Kategori Familien Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse! Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser 4 Porsjoner Byggrynsrisotto: 3 dl byggryn 2 stk sjalottløk 3 stk olivenolje 6 dl grønnsakbuljong (utblandet) 1 ts salt 1⁄2 ts kvernet pepper 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten Råmarinerte gulbeter: 1 dl eddik, 7 % 2 dl sukker 3 dl vann 1 stk gulbete 1 pk erteskudd 4 stk egg røkt salt Slik gjør du Legg byggryn i bløt natten over. Kok gresskarkjerner i 10 minutter. Hell av vannet og ha i olivenolje. Fordel kjernene ut på bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på papir for fjerne overflødig olje. Sett ovnen på 65 °C, og bak eggene hele i skallet på rist midt i ovnen i 1 time og 30 minutter. Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann. Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken. Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen. Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt. Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost. Legg byggrynsrisottoen i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med erteskudd. Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.