Byggrynsrisotto med gulbeter

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse!

Ingredienser

4
Porsjoner

Byggrynsrisotto:

  • 3 dl byggryn
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 stk olivenolje
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten

Råmarinerte gulbeter:

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 stk gulbete

  • 1 pk erteskudd

  • 4 stk egg
  • røkt salt

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i bløt natten over.
  2. Kok gresskarkjerner i 10 minutter. Hell av vannet og ha i olivenolje.
  3. Fordel kjernene ut på bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på papir for fjerne overflødig olje.
  4. Sett ovnen på 65 °C, og bak eggene hele i skallet på rist midt i ovnen i 1 time og 30 minutter.
  5. Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann.
  6. Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken.
  7. Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen.
  8. Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt.
  9. Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost.
  10. Legg byggrynsrisottoen i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med erteskudd.
Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.