Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynsrisotto:

  • 3 dl byggryn
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 3 stk. olivenolje
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten
  • 1 pk ertespirer

Råmarinerte gulbeter:

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 stk. gulbete
Del

Byggrynsrisotto med gulbeter

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynsrisotto:

  • 3 dl byggryn
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 3 stk. olivenolje
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten
  • 1 pk ertespirer

Råmarinerte gulbeter:

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 stk. gulbete

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i bløt natten over.
  2. Kok gresskarkjerner i 10 minutter. Hell av vannet og ha litt olivenolje på kjernene.
  3. Fordel kjernene ut på bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på papir for fjerne overflødig olje.
  4. Sett ovnen på 65 °C, og bak eggene hele i skallet på rist midt i ovnen i 1 time og 30 minutter.

Du kan også posjere egg i en kjele med vann og eddik. 

  1. Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann.
  2. Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken.
  3. Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen.
  4. Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt.
  5. Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost.
  6. Legg byggrynsrisottoen i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med ertespirer.
Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks.
Byggrynsrisotto med gulbeter - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant