Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1,5 kg nypotet
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss olje eller smør
Del

Potetterte

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potetterte, også kalt Annapoteter, er en skikkelig favoritt! Tynne skiver av potet og smeltet smør - bedre blir det ikke. Potetterte kan serveres som en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt, spekemat eller tapasbordet. Den er også kjempegod å spise kald!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1,5 kg nypotet
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss olje eller smør

Slik gjør du

  1. Ha smør i vid stekepanne og smelt det på svak varme. Trekk platen til siden og la smøret hvile en stund.
  2. Vask nypoteter og bruk en ostehøvel eller mandolin til å høvle potet i tynne skiver. Ha potetskivene i en bolle med kaldt vann eller rett i stekepannen med smør, slik at de ikke blir misfarget.
  3. Krydre med salt og pepper og bland godt så alle potetskivene er dekket av smør.
  4. Smør en ildfast form eller en jernpanne med litt olje eller smør og legg i potetskivene. Klem godt sammen slik at potetskivene ligger tett.
  5. Sett formen i stekeovnen og stek på 190 grader i ca. 35 minutter til potetene er møre og har fått en gyllen farge.

Server potetterte som en egen rett, eller som tilbehør til kjøtt eller spekemat.

Potetterte

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant