Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl solsikkeolje
Del

Rask aïoli

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget aïoli er skikkelig digg til både tapasretter og ovnsstekte poteter. Her er oppskriften på en superrask variant!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Sørg for at ingrediensene er romtempererte før du starter.
  2. Ha alle ingrediensene, unntatt olje, i et litermål eller en høy bolle.
  3. Bruk en stavmikser og kjør blandingen raskt sammen, samtidig som du heller oljen i en jevn tynn stråle. Sørg for at rotasjonsbladet på mikseren treffer rett på eggeplommene med en gang.
  4. Hell aïolien over i en skål og den er klar til servering.

Aïolien er holdbar minst 2 uker i kjøleskap.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant