Rask aïoli

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hjemmelaget aïoli er skikkelig digg til både tapasretter og ovnsstekte poteter. Her er oppskriften på en superrask variant!

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt hakket hvitløk
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 4 dl solsikkeolje

Slik gjør du

Bruk romtempererte ingredienser!
  1. Ha alle ingrediensene, unntatt olje, i et litermål eller en høy bolle.
  2. Bruk en stavmikser og kjør blandingen raskt sammen, samtidig som du heller oljen i en jevn tynn stråle. Sørg for at rotasjonsbladet på mikseren treffer rett på eggeplommene med en gang.
  3. Hell aïolien over i en skål og den er klar til servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.