Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinglår i kokosmelk med karri

Kyllinglår i kokosmelk med karri

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 500 g potet i tynne skiver
  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 3 stk. hakket vårløk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 0,5 dl soyasaus
  • ca. 3 ts rød curry paste
  • ca. 1 ts sukker
  • ca. 3 ss peanøtter
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 42 g
Protein 40 g
Karbohydrater 27 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og curry paste gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillet kyllinglår
  • 500 g potet i tynne skiver
  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 3 stk. hakket vårløk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hakkede, hermetiske tomater
  • 0,5 dl soyasaus
  • ca. 3 ts rød curry paste
  • ca. 1 ts sukker
  • ca. 3 ss peanøtter
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 42 g
Protein 40 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

  1. Ha poteter, løk, vårløk, kokosmelk, tomater, soyasaus og curry paste i en ildfast form. Bland alt godt. Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene.
  2. Legg kyllinglårene på toppen og sett formen i stekeovnen på 180 °C. Stek i minst 40 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre. Sjekk gjerne om potetene er møre med en spiss kniv.

Dryss over peanøtter og frisk koriander like før servering. Nanbrød og en grønn salat smaker godt ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 03.11.2024 11:43:49