Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

  • Anette Fjelleng Hansen

    Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

    Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

    Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

  • Cecilie Maske

    Cecilie Maske    Matfaglig rådgiver

    Cecilie er utdannet kokk og har en bachelor i helse, ernæring og miljø. Hun har flere års erfaring fra restaurantbransjen og undervisning.

    Spesialkompetanse: Alt innen tilberedning, tradisjonsmat, matsvinn, fermentering, selvsanking, utvikling av oppskrifter og menyer, oppbevaring, hygiene og mattrygghet.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

  • Trine Thorkildsen

    Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

    Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

    Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

  • Katrine Lekang

    Katrine Lekang    Seniorrådgiver bærekraftig matproduksjon

    Katrine har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Bergen, og har jobbet flere år med forskning på biologiske systemer, mikrobiologi og antibiotikaresistens.

    Spesialkompetanse: Økologi, klimaendringer, mikrobiologi, tarmflora, og antibiotikaresistens.

  • Malén Gudbrandsgard

    Malén Gudbrandsgard    Ernæringsfaglig rådgiver

    Malén har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi, en mastergrad i folkehelsevitenskap og har jobbet flere år innen forskning på ernæring, kosthold- og livsstilsfaktorer som påvirker helsen.

    Spesialkompetanse: Kosthold, livsstil, folkehelse, tarmflora, kostrådene, ernærings- og helsefaglige spørsmål.

  • Rita Kylling

    Rita Kylling    seniorrådgiver/ veterinær dyrevelferd og husdyrproduksjon

    Rita er utdannet fra Norges Veterinærhøgskole og er godkjent offentlig veterinær. I tillegg har hun en master i atferdsvitenskap og ledelse fra Oslo Met. Hun har bred erfaring fra arbeid med dyrevelferd og dyrehelse fra blant annet klinisk praksis og offentlig forvaltning.

    Spesialkompetanse: Atferd og samhandling på individ og gruppenivå. Forholdet mellom mennesker og dyr. Dyrevelferd og dyrehold, motivasjon og prestasjon.

  • Christian Lund

    Christian Lund    Kommunikasjonssjef/ Avdelingsleder for Kommunikasjon og samfunnskontakt

    Har du andre spørsmål eller lurer på hvem av våre fagfolk som best kan bistå deg, ta kontakt med kommunikasjonssjef Christian Lund.

version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 27.11.2022 02:04:22