Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

 • Anette Fjelleng Hansen

  Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

  Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

  Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

 • Cecilie Maske

  Cecilie Maske    Matfaglig rådgiver

  Cecilie er utdannet kokk og har en bachelor i helse, ernæring og miljø. Hun har flere års erfaring fra restaurantbransjen og undervisning.

  Spesialkompetanse: Alt innen tilberedning, tradisjonsmat, matsvinn, fermentering, selvsanking, utvikling av oppskrifter og menyer, oppbevaring, hygiene og mattrygghet.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

 • Trine Thorkildsen

  Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

  Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

  Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

 • Katrine Lekang

  Katrine Lekang    Seniorrådgiver bærekraftig matproduksjon

  Katrine har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Bergen, og har jobbet flere år med forskning på biologiske systemer, mikrobiologi og antibiotikaresistens.

  Spesialkompetanse: Økologi, klimaendringer, mikrobiologi, tarmflora, og antibiotikaresistens.

 • Malén Gudbrandsgard

  Malén Gudbrandsgard    Ernæringsfaglig rådgiver

  Malén har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi, en mastergrad i folkehelsevitenskap og har jobbet flere år innen forskning på ernæring, kosthold- og livsstilsfaktorer som påvirker helsen.

  Spesialkompetanse: Kosthold, livsstil, folkehelse, tarmflora, kostrådene, ernærings- og helsefaglige spørsmål.

 • Rita Kylling

  Rita Kylling    seniorrådgiver/ veterinær dyrevelferd og husdyrproduksjon

  Rita er utdannet fra Norges Veterinærhøgskole og er godkjent offentlig veterinær. I tillegg har hun en master i atferdsvitenskap og ledelse fra Oslo Met. Hun har bred erfaring fra arbeid med dyrevelferd og dyrehelse fra blant annet klinisk praksis og offentlig forvaltning.

  Spesialkompetanse: Atferd og samhandling på individ og gruppenivå. Forholdet mellom mennesker og dyr. Dyrevelferd og dyrehold, motivasjon og prestasjon.

 • Rebekka Helen Aamaas

  Rebekka Helen Aamaas    Rådgiver bærekraft og matproduksjon

  Rebekka er utdannet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og har en bachelor i internasjonale miljø- og utviklingsstudier og en mastergrad i agroøkologi derfra.

  Spesialkompetanse: Bærekraftig matproduksjon, det norske ressursgrunnlaget, matsvinn, klimagasser, naturens økosystemer, sirkulærøkonomi.

 • Eilin Lundekvam By

  Eilin Lundekvam By    Ernæringsfaglig rådgiver

  Eilin har bachelor- og mastergrad i samfunnsernæring. Eilin er opptatt av å formidle sunt kosthold på en engasjerende, forståelig og korrekt måte.

  Spesialkompetanse: Kosthold og livsstil, gode matvaner, de norske kostrådene, ernærings- og helsefaglige spørsmål.

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 08.02.2023 00:46:34