Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

 • Anette Fjelleng Hansen

  Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

  Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

  Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

 • Trine Thorkildsen

  Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

  Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

  Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

 • Rita Kylling

  Rita Kylling    seniorrådgiver/ veterinær dyrevelferd og husdyrproduksjon

  Rita er utdannet fra Norges Veterinærhøgskole og er godkjent offentlig veterinær. I tillegg har hun en master i atferdsvitenskap og ledelse fra Oslo Met. Hun har bred erfaring fra arbeid med dyrevelferd og dyrehelse fra blant annet klinisk praksis og offentlig forvaltning.

  Spesialkompetanse: Atferd og samhandling på individ og gruppenivå. Forholdet mellom mennesker og dyr. Dyrevelferd og dyrehold, motivasjon og prestasjon.

 • Rebekka Helen Aamaas

  Rebekka Helen Aamaas    Rådgiver bærekraft og matproduksjon

  Rebekka er utdannet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og har en bachelor i internasjonale miljø- og utviklingsstudier og en mastergrad i agroøkologi derfra.

  Spesialkompetanse: Bærekraftig matproduksjon, det norske ressursgrunnlaget, matsvinn, klimagasser, naturens økosystemer, sirkulærøkonomi.

version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 27.05.2024 08:18:40