MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

  • Anette Fjelleng Hansen

    Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

    Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

    Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

  • Cecilie Maske

    Cecilie Maske    Matfaglig rådgiver

    Cecilie er utdannet kokk og har en bachelor i helse, ernæring og miljø. Hun har flere års erfaring fra restaurantbransjen og undervisning.

    Spesialkompetanse: Alt innen tilberedning, tradisjonsmat, matsvinn, fermentering, selvsanking, utvikling av oppskrifter og menyer, oppbevaring, hygiene og mattrygghet.

  • Bjørn Tore Teigen

    Bjørn Tore Teigen    Råvareansvarlig og matfaglig rådgiver

    Bjørn Tore er utdannet Diplompølsemakermester og er råvareansvarlig på kontoret. Han besitter innsikt om industriens råvaresituasjon, og sikrer den egg- og kjøttfaglige kompetansen på MatPrat.

    Spesialkompetanse: Bjørn Tore er vår grillekspert, og verdensmester i barbecue. Tørking, røyking, salting av kjøtt. Detaljspørsmål om egg, kjøtt og ulike stykningsdeler.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

  • Trine Thorkildsen

    Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

    Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

    Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

  • Rebekka Helén Kristiansen

    Rebekka Helén Kristiansen    Rådgiver bærekraft og matproduksjon

    Rebekka er utdannet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og har en bachelor i internasjonale miljø- og utviklingsstudier og en mastergrad i agroøkologi derfra.

    Spesialkompetanse: Bærekraftig matproduksjon, det norske ressursgrunnlaget, matsvinn, klimagasser, naturens økosystemer, sirkulærøkonomi.

  • Eilin Lundekvam By

    Eilin Lundekvam By    Ernæringsfaglig rådgiver

    Eilin har bachelor- og mastergrad i samfunnsernæring. Eilin er opptatt av å formidle sunt kosthold på en engasjerende, forståelig og korrekt måte.

    Spesialkompetanse: Kosthold og livsstil, gode matvaner, de norske kostrådene, ernærings- og helsefaglige spørsmål.

  • Marthe Helene Bogerud

    Marthe Helene Bogerud    Kommunikasjonsjef/ Avdelingsleder for Kommunikasjon og samfunnskontakt

    Har du andre spørsmål eller lurer på hvem av våre fagfolk som best kan bistå deg, ta kontakt med kommunikasjonssjef Marthe Helene Bogerud.