MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

 • Anette Fjelleng Hansen

  Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

  Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

  Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

 • Cecilie Maske

  Cecilie Maske    Matfaglig rådgiver

  Cecilie er utdannet kokk og har en bachelor i helse, ernæring og miljø. Hun har flere års erfaring fra restaurantbransjen og undervisning.

  Spesialkompetanse: Alt innen tilberedning, tradisjonsmat, matsvinn, fermentering, selvsanking, utvikling av oppskrifter og menyer, oppbevaring, hygiene og mattrygghet.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

 • Trine Thorkildsen

  Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

  Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

  Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

 • Katrine Lekang

  Katrine Lekang    Seniorrådgiver bærekraftig matproduksjon

  Katrine har en doktorgrad i biologi fra Universitetet i Bergen, og har jobbet flere år med forskning på biologiske systemer, mikrobiologi og antibiotikaresistens.

  Spesialkompetanse: Økologi, klimaendringer, mikrobiologi, tarmflora, og antibiotikaresistens.

 • Malén Gudbrandsgard

  Malén Gudbrandsgard    Ernæringsfaglig rådgiver

  Malén har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi, en mastergrad i folkehelsevitenskap og har jobbet flere år innen forskning på ernæring, kosthold- og livsstilsfaktorer som påvirker helsen.

  Spesialkompetanse: Kosthold, livsstil, folkehelse, tarmflora, kostrådene, ernærings- og helsefaglige spørsmål.

 • Christian Lund

  Christian Lund    Kommunikasjonssjef/ Avdelingsleder for Kommunikasjon og samfunnskontakt

  Har du andre spørsmål eller lurer på hvem av våre fagfolk som best kan bistå deg, ta kontakt med kommunikasjonssjef Christian Lund.