Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

MatPrat-ekspertene

Vi har mange eksperter i MatPrat som alle har stor faglig tyngde. De har lang erfaring med formidling både til forbruker og media.


Har du spørsmål om råvarer, mat og tilberedning?

  • Anette Fjelleng Hansen

    Anette Fjelleng Hansen    Matfaglig rådgiver og visuelt ansvarlig foto

    Anette er utdannet kokk og har bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for å bygge kunnskap om mat og matlaging, spesielt hos barn og unge. Matlaging skal være kreativt og gøy!

    Spesialkompetanse: Mattrender, matsvinn, grill, internasjonal mat og matstyling. Kakebaking, festbord, dekorering, matlaging med barn og matpakker til barn.

Har du spørsmål om ernæring, bærekraft, dyrevelferd og norsk matproduksjon?

  • Trine Thorkildsen

    Trine Thorkildsen    Fagsjef ernæring, bærekraft og dyrevelferd

    Trine har en mastergrad i samfunnsernæring og er overordnet ansvarlig for faglig innhold og prosjekter knyttet til områdene ernæring og helse, bærekraft og dyrevelferd.

    Spesialkompetanse: Kjøtt og egg sin plass i sunt og bærekraftig kosthold. Forskningsresultater knyttet til kosthold, egg og kjøtt. Overordnede spørsmål knyttet til bærekraft og dyrevelferd i norsk matproduksjon.

  • Rita Kylling

    Rita Kylling    seniorrådgiver/ veterinær dyrevelferd og husdyrproduksjon

    Rita er utdannet fra Norges Veterinærhøgskole og er godkjent offentlig veterinær. I tillegg har hun en master i atferdsvitenskap og ledelse fra Oslo Met. Hun har bred erfaring fra arbeid med dyrevelferd og dyrehelse fra blant annet klinisk praksis og offentlig forvaltning.

    Spesialkompetanse: Atferd og samhandling på individ og gruppenivå. Forholdet mellom mennesker og dyr. Dyrevelferd og dyrehold, motivasjon og prestasjon.

  • Rebekka Helen Aamaas

    Rebekka Helen Aamaas    Rådgiver bærekraft og matproduksjon

    Rebekka er utdannet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og har en bachelor i internasjonale miljø- og utviklingsstudier og en mastergrad i agroøkologi derfra.

    Spesialkompetanse: Bærekraftig matproduksjon, det norske ressursgrunnlaget, matsvinn, klimagasser, naturens økosystemer, sirkulærøkonomi.

version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 15.04.2024 13:25:23