Porchetta med stekt eple og rosenkål

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Ingredienser

  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper

Fyll:

  • ¾ bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pakke rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • ¼ stk bladpersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
  2. Legg ribben med svoren opp. Bruk en skarp kniv og skjær svoren av ribben. Behold mest mulig av fettet på ribben, da beholder ribben saftigheten under steking.  
  3. Når svoren er tatt bort. Rut forsiktig fettet med en spiss liten kniv. Ikke skjær helt ned til kjøttet. 
  4. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  5. Lag fyll. Grovhakk bladpersille, pistasjenøtter og tranebær, og ha alt i en bolle sammen med revet hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen.
  6. Del ribben i to lag, som henger sammen i enden. Legg stykket med "svorsiden" ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  7. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av der det rutede fettlaget er, slik at fettet som er rutet kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  8. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 72 °C, 2-3 timer. 
  9. Rens og del rosenkål i to, kål og epler i store biter. Fres kål og epler i en stekepanne med smør til det begynner å bli mørt og har fått en gyllen farge. Ha i bladpersille og smak til med salt og pepper. Du kan også legge grønnsakene i langpanneformen i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.   
  10. Dersom du har en ribberull med et godt fettlag på utsiden og vil ha litt ekstra "crisp" på fettet, sett opp temperaturen til 230 °C de siste 2-3 minuttene av steketiden. Følg med hele tiden slik at rullen ikke blir brent. 
  11. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.