Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - med eple og kål

Porchetta med stekt eple og rosenkål

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder

Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

Porchetta - med eple og kål

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB12 03.03.2024 23:42:06