Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - med eple og kål

Porchetta med stekt eple og rosenkål

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1508 kcal
Fett 130 g
Protein 54 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe
  • 4 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje , til smøring av form

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1508 kcal
Fett 130 g
Protein 54 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Porchetta trinnbilder
Porchetta trinnbilder

Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver, eller i en sandwich med focaccia eller surdeigsbrød

Porchetta - med eple og kål

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Porchetta – Italias ribberett

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 16:58:49