Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta - med eple og kål

Porchetta med stekt eple og rosenkål

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll:

  • 0,75 bunt grovhakket bladpersille
  • 75 g pistasjnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 3 båter revet hvitløk
  • skall og saft av 1 stk. sitron

Stekte epler og rosenkål:

  • 1 pk rosenkål (á 400 g)
  • 1 stk. spisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
  • 3 stk. rødt, syrlig eple
  • 2 ss smør til steking
  • 0,25 stk. bladpersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
  2. Legg ribben med svoren opp. Bruk en skarp kniv og skjær svoren av ribben. Behold mest mulig av fettet på ribben, da beholder ribben saftigheten under steking.  
  3. Når svoren er tatt bort. Rut forsiktig fettet med en spiss liten kniv. Ikke skjær helt ned til kjøttet. 
  4. Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  5. Lag fyll. Grovhakk bladpersille, pistasjenøtter og tranebær, og ha alt i en bolle sammen med revet hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen.
  6. Del ribben i to lag, som henger sammen i enden. Legg stykket med "svorsiden" ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  7. Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av der det rutede fettlaget er, slik at fettet som er rutet kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  8. Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 72 °C, 2-3 timer. 
  9. Rens og del rosenkål i to, kål og epler i store biter. Fres kål og epler i en stekepanne med smør til det begynner å bli mørt og har fått en gyllen farge. Ha i bladpersille og smak til med salt og pepper. Du kan også legge grønnsakene i langpanneformen i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.   
  10. Dersom du har en ribberull med et godt fettlag på utsiden og vil ha litt ekstra "crisp" på fettet, sett opp temperaturen til 230 °C de siste 2-3 minuttene av steketiden. Følg med hele tiden slik at rullen ikke blir brent. 
  11. La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Server skiver av italiensk porchetta med stekt eple og rosenkål. Råstekte poteter eller ovnsbakte poteter smaker også godt til. 

Rester av porchettaen er kjempegodt som pålegg på brødskiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB11 03.10.2023 00:31:31