Bao med glasert reinsdyrskav

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Bao, eller steam buns som det også kalles er myke, dampede brød som kan fylles med det du har lyst på. I denne oppskriften har vi fylt dem med glasert reinsdyrskav og syltede grønnsaker. Skikkelig kosemat! Lage bao fra bunnen av? Sjekk ut denne oppskriften på steam buns

Ingredienser

  • 8 stk bao (steam buns)
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • saft av ca. 1 stk lime
  • 14 stk hodekål
  • 12 potte frisk koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Rens løk og skjær den i tynne, små båter. Kutt gulrot og persillerot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern til dette om du har. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Når sukkeret har løst seg opp, ha i rødløk og kok videre i ca. 1 minutt. Trekk kasserollen av platen og ha i gulrot og persillerot. Avkjøl. 
  2. Varm bao etter anvisning på pakken. Sett hver bao på en liten bit bakepapir. Bruk enten en steamer som du setter over en kjele med kokende vann, eller sett dem på rist over vannbad i ovnen - husk da å dekk til med plastfolie. Du kan også bruke dampovn om du har. 

Bao får du kjøpt i frysedisken på butikker som har et stort utvalg av asiatiske matvarer. 

  1. Fres reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør eller margarin i flere omganger. Når alt kjøttet er stekt ha det tilbake i stekepannen og hell på ketjap manis og limesaft. Krydre med salt og pepper. 
  2. Finsnitt kål og legg det i bunnen på hver bao. Fordel kjøttet og topp med syltede grønnsaker. Pynt med frisk koriander eller spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.