Eplekake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Eplekake er alltid populært. Dette er en saftig og deilig eplekake, som blir aller best om du bruker syrlige norske epler. Server gjerne med is, eller en god klatt krem eller gresk yoghurt.

Ingredienser

10 Porsjoner
  • minst 4 stk syrlige eple
  • 200 g sukker
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

    1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver.
    2. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.
    3. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
    4. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
    5. Legg bakepapir i en springform (ca. 22 cm) og smør kanten med litt smør. 
    6. Fyll røren i formen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
    7. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster. Fortsett å «mette» røren med epleskiver til du har brukt opp alle.
    8. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler/nøtter.
    9. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i 40 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Avkjøl på rist.

    Server gjerne med vaniljeis, pisket krem, rømme eller gresk yoghurt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.