Ingredienser

2  porsjoner

Røre 1:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts revet sitronskall
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss helmelk
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Røre 2:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ts cream fix eller creme tartar
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts olje til steking

Til servering:

  • 1 kurv bringebær
  • 2 ss lønnesirup
Del

Fluffy pannekaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fluffy pancakes smaker nydelig sammen med friske bringebær og lønnesirup. Japanske pannekaker er høye og luftige, og passer perfekt til helgefrokosten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner

Røre 1:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts revet sitronskall
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss helmelk
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Røre 2:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ts cream fix eller creme tartar
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts olje til steking

Til servering:

  • 1 kurv bringebær
  • 2 ss lønnesirup

Slik gjør du

  1. Skill egg, og ha eggeplommer og sukker i en bakebolle. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft, og visp til du har en lys og luftig eggedosislingende blanding.
  2. Tilsett halvparten av melken, og rør til du ha en klumpfri røre. Spe i resten av melken.
  3. Sikt i hvetemel og bakepulver, og vend alt sammen.
  4. Pisk eggehvite og cream fix luftig og hvit, og tilsett sukker litt etter litt til du har en tykk og blank marengs.
  5. Varm en stor panne eller takke til lav varme, og pensle med et tynt lag nøytral olje.
  6. Ha 1/3 av den ferdige marengsen i eggeplommeblandingen, og vend godt sammen med en slikkepott. Ha i 1/3 til, og vend forsiktig for ikke slå ut luften. Ha så eggeplommeblandingen over i bollen med marengs, og vend alt sammen til å myk røre.
  7. Bruk en iskremskje, og legg en skje røre i panna med gode mellomrom. Sett på lokk. Stek gjerne i flere omganger slik at det er god plass i panna. Etter 4-5 minutter, topp pannekakene med mer røre, og stek videre i 4-5 minutter under lokk.
  8. Vend pannekakene forsiktig i pannen, og stek videre i 5-6 minutter under lokk. Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.

Topp med friske bringebær og lønnesirup, og server!

Fluffy pannekaker med sitron og bringebær

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant