Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta al limone

Pasta al limone

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og skall fra 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør
  • 400 g tørket pasta , av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 1 ts salt , til koking av pasta
  • 60 g parmesan
  • 2 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 602 kcal
Fett 35 g
Protein 18 g
Karbohydrater 51 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Denne populære pastaretten kan lages både med og uten fløte, og her har du fløtevarianten - kremet og frisk! Denne retten kan du lage med tørket pasta, men hvis du skal sette en ekstra spiss på den så lager du den med hjemmelaget pasta. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til kylling eller hvit fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og skall fra 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør
  • 400 g tørket pasta , av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 1 ts salt , til koking av pasta
  • 60 g parmesan
  • 2 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 602 kcal
Fett 35 g
Protein 18 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

  1. Ha i hvitløk, sitronskall og pepper sammen med olje i en panne. Stek på middels varme til løken bli blank. Ha i fløte og rør inn smør. La fløtesausen trekke på lav til middels varme mens du koker pastaen.
  2. Kok opp en stor kjele med vann og ha i salt. Ha pastaen i det kokende vannet. Hvis du bruker tørket pasta kan du koke den til det er 1-2 minutter igjen av koketiden, og hvis du bruker fersk pasta trenger du kun å koke den 30 sekunder- 1 minutt. Pastaen skal ikke være helt ferdig, da den også skal trekke i sausen.
  3. Vend pastaen inn i sausen, og ta vare på pastavannet. Ha i sitronsaft. Start gjerne med halve mengden sitronsaft og tilsett litt og litt, til du syns den er syrlig nok.
  4. Vend inn parmesan og persille, og la pastaen trekke i sausen til pastaen er ferdigkokt. Spe med litt pastavann mens pastaen trekker. Pastavannet er med på å tynne ut konsistensen på sausen og tilføre deilig smak.

Server med en gang, gjerne med litt ekstra høvlet parmesan, persille og et lite pepperdryss.

Pasta al limone

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB13 13.11.2024 09:02:13