Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gyoza med lam

Gyoza med lam

Ingredienser

porsjoner

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • ca. 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling
  • 0,5 dl vann til å lime deigen sammen

Fyll:

  • 300 g nykål, sommerkål eller hvitkål
  • 0,5 ts salt
  • 300 g kjøttdeig av lam
  • 3 stk. vårløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Til steking:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl vann til damping

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • ca. 1 ts chiliflakes eller chiliolje (juster mengde etter ønsket styrke)

Kraft:

  • 4 dl lammekraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 572 kcal
Fett 25 g
Protein 32 g
Karbohydrater 50 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Gyoza er skikkelig snaddermat og spesielt når de er fylt med lam, vårløk, hvitløk og ingefær! Server disse med lammekraft så får du et måltid som roper comfort food!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Gyozadeig:

  • 240 g hvetemel
  • ca. 1,5 dl kokende vann
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss maisenna til utkjevling
  • 0,5 dl vann til å lime deigen sammen

Fyll:

  • 300 g nykål, sommerkål eller hvitkål
  • 0,5 ts salt
  • 300 g kjøttdeig av lam
  • 3 stk. vårløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk

Til steking:

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl vann til damping

Dipsaus til gyoza:

  • 2 ss riseddik
  • 1 dl soyasaus
  • ca. 1 ts chiliflakes eller chiliolje (juster mengde etter ønsket styrke)

Kraft:

  • 4 dl lammekraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 572 kcal
Fett 25 g
Protein 32 g
Karbohydrater 50 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også kjøpe ferdige gyozapapir om du får tak i.

Stek gjerne en prøvekake for å sjekke om fyllet er nok krydret og har riktig konsistens.

Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza
Trinnbilder gyoza

Har du ikke lammekraft i fryseren kan du få tak i dette på velassorterte butikker! Ønsker du å servere med noe annet enn lammekraft kan du prøve med soyasaus, riseddik og sesamfrø!

Gyoza med svinekjøtt

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Trøstemat og cravings

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB13 22.03.2025 10:11:34