Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Tørket tang

Tørket tang og tare til mat

Tang, tare og alger utgjør enorme ressurser som vokser over alt langs kysten vår. Det er spennende å ta i bruk ulike arter i maten, for eksempel i supper, men først og fremst er tang og tare brukt som smaksforsterkere i maten.

Tang og tare kan godt brukes fersk, men oppbevares best når den er tørket. Tørkeprosessen bør startes i løpet av de tolv første timene etter at sjøplantene er høstet. Aller best er det å tørke den ute i frisk luft og vind, men den kan også tørkes inne i tørkeskap, dehydrator eller stekeovn med varmluft og døra på klem.

Tørking i friluft

Skyll godt i ferskvann og heng store arter som sukkertare, sagtang og blæretang til tørk på et luftig sted, for eksempel på snorene på et tørkestativ. Mindre arter kan med fordel tørkes på finmasket nett eller et gammelt håndkle. Unngå fot tykke lag tang - da tørker det saktere. Vend litt på tangen under tørketiden for å sjekke hvor tørr den har blitt.

Avhengig av forholdene vil det ta ca 2-3 dager i friluft før tangen er helt tørr. Flytt den inn under tak om det regner.

Tørking i tørkeskap eller stekeovn

Bre tangen ut på stekebrett eller rist og plasser midt i skapet eller ovnen. Still inn temperaturen på 40-45 °C og la døren stå litt på gløtt. Ikke tørk for mye av gangen.  La tangen tørke til den kan smuldres mellom fingrene.

Oppbevar tangen i tett emballasje som glass eller små zip-lockposer. 

Kilde: www.tangogtare.com

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB13 31.01.2023 09:03:40