Bruschetta med røkelakskrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Bruschetta med laksekrem er en lekker og smakfull forrett som passer perfekt nårdu skal ha et litt finere selskap som konfirmasjon, dåp eller navnefest, eller spise godt på noen av årets høytidsdager. 

Ingredienser

  • 300 g røkelaks
  • 1 pakke snøfrisk naturell (á 125 g)
  • 1 boks rømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • saft av 14 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 skiver baguette
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pakke spirer
  • 1 glass lakserogn
  • 2 stilker frisk dill til pynt

Slik gjør du

1. Kutt røkelaks i små terninger. 

2. Stivpisk snøfrisk og rømme. Vend inn røkelaks og hakkede urter. Smak til med salt, pepper og litt sitron. 

3. Stek skiver av baguette i en varm stekepanne med smør til de er gyllne og sprø. Legg skivene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Avkjøl. 

4. Legg litt spirer på hver av de stekte brødskivene. Bruk to skjeer og form små "egg" av laksekremen. Legg eggene oppå spirene og pynt med lakserogn. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.