Mac-and-cheese-muffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du gått på en makaronismell og kokt alt for mye til middag? Det er lett å lukke øynene å slenge restene i søpla, men hvorfor ikke trylle restene om til små muffins? Så får du brukt opp litt osterester i samme slengen. Supert som en liten koserett eller i matpakka.

Ingredienser

En porsjon gir ca. 6 muffins

  • ca 200 g ferdig kokt makaroni
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 150 g ferdigrevet ost (gjerne osterester)
  • 2 ss brødrasp
  • 2 kvister frisk timian (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Smelt smør eller margarin i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melk og kok opp mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være tykk, men spe eventuelt med litt mer melk om du synes den blir alt for tykk.
  2. Bruk et smurt muffinsbrett eller sett muffinsformer i brettet.
  3. Vend makaroni og det meste av osten inn i sausen og fordel blandingen i muffinsbrettet/formene. Dryss litt brødrasp på toppen.
  4. Plasser formen midt i ovnen på 180 °C i 10-12 minutter, til muffinsene har fått fin farge. Server med én gang, eller avkjøl og bruk dem i matpakke

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.