Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 8 dl vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss sukker
  • 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
  • 0,25 ts pepper
Del

Tomatsuppe med kokt egg

(8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 8 dl vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss sukker
  • 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  2. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
  3. Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.

Server suppen med kokte egg.

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat. Tilsett gjerne en fløteskvett om du vil ha suppen litt mildere.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant