Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconis

Baconis

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 ss smør til steking
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Til pynt:

  • 150 g bacon i skiver
  • 1 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du ha en spennende og morsom is kan du prøve denne baconisen. Toppet med sprøstekt bacon. Salt og søtt på en gang! Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 ss smør til steking
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Til pynt:

  • 150 g bacon i skiver
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til baconet er sprøtt. Legg det stekte baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

2. Ha det stekte baconet i en plastbolle eller boks. Hell på melk og fløte og sett bollen kaldt. La fløtemelken trekke smak fra baconet noen timer, gjerne over natten.

Hvor mye smak du får kan variere litt på hvor lenge du lar fløtemelken stå og trekke med baconet. Smak gjerne på melken underveis, og husk at smakene kommer enda mer frem når isen er kald.

3. Sil fløtemelken fra baconet. Hell fløtemelken i en kjele, kok opp, trekk kjelen av platen og la blandingen stå mens du pisker eggedosis.

4. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

5. Hell fløtemelken forsiktig i en tynn stråle over i eggedosisen. Rør hele tiden.

6. Hell blandingen tilbake i kjelen, og la den stå på svak varme til den blir ca. 80 °C og begynner å tykne. Rør hele tiden, og se til at det ikke koker da kan blandingen sprekke. Sil blandingen og avkjøl den helt.

7. Kjør den avkjølte blandingen i en ismaskin til den har en kremete og fin konsistens. Har du ikke ismaskin, hell den avkjølte blandingen over i en egnet beholder, for eksempel en brødform, og sett den i fryseren. Rør jevnlig i blandingen under innfrysningen, ca. hver halvtime, slik at det ikke danner seg iskrystaller. La isen stå i fryseren til den er helt stiv, ca. 6 timer.

8. Skjær bacon i små terninger. Fres dem i en varm stekepanne med smør til baconet er sprøtt. Legg det stekte baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Kutt det stekte baconet i enda mindre biter.

Server baconis pyntet med sprøstekt bacon. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB13 10.12.2023 06:30:31