Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

26.2 kcal

Energi

0.3 g

Fett

1.4 g

Protein

4.1 g

Karbohydrater

0.7 mg

Jern

Del

Kimchi

(9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi er Koreas nasjonalrett, og består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Perfekt som tilbehør til utallige retter, eller som ingrediens i for eksempel kimchipannekaker, kimchi fries eller stekt ris med kimchi. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

26.2 kcal

Energi

0.3 g

Fett

1.4 g

Protein

4.1 g

Karbohydrater

0.7 mg

Jern

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gochujang og gochugaru er koreansk chilipaste og koreansk malt chilipepper. Disse fås kjøpt i asiatiske butikker med koreansk utvalg, eller på internett.

Smaken blir ikke helt den samme - men får du ikke tak i gochujang, kan den erstattes med miso paste smakt til med sriracha, og gochugaru lages av 1 ss chilipulver, 2 ss søt paprikapulver, 0.5 ss røkt paprikapulver og 2 ss kvernede chiliflak. 

Kimchien kan spises fersk, gjerne med et dryss ristede sesamfrø som gir en fin nøtteaktig smak. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. Og, kan fint oppbevares i kjøleskap 2-3 mnd. 

Kimchi

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 10:40:02