Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Kimchi

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26.2 kcal
Fett 0.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.1 g
Jern 0.7 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi er Koreas nasjonalrett, og består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Perfekt som tilbehør til utallige retter, eller som ingrediens i for eksempel kimchipannekaker, kimchi fries eller stekt ris med kimchi. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26.2 kcal
Fett 0.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.1 g
Jern 0.7 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gochujang og gochugaru er koreansk chilipaste og koreansk malt chilipepper. Disse fås kjøpt i asiatiske butikker med koreansk utvalg, eller på internett.

Smaken blir ikke helt den samme - men får du ikke tak i gochujang, kan den erstattes med miso paste smakt til med sriracha, og gochugaru lages av 1 ss chilipulver, 2 ss søt paprikapulver, 0.5 ss røkt paprikapulver og 2 ss kvernede chiliflak. 

Kimchien kan spises fersk, gjerne med et dryss ristede sesamfrø som gir en fin nøtteaktig smak. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. Og, kan fint oppbevares i kjøleskap 2-3 mnd. 

Kimchi

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Podcast-episode: Koreansk BBQ

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 16:20:29