Grillet biff med jordbær- og bønnesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Jordbær og grillmat er en del av den norske sommeren. Grillet biff med jordbær- og bønnesalat har begge deler!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss rapsolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Jordbær- og bønnesalat:

  • 600 g aspargesbønner
  • 400 g jordbær
  • 200 g fetaost

Dressing:

  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
  • Saften av 12 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
472kcal
Fett
22.6g
Protein
46g
Karbohydrater
20.8g
Jern
4.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i iskaldt vann. Da beholder de den flotte grønnfargen. 

2. Rens og del jordbær i fire. Lag oljedressing av mynte, olje, sitron, salt og pepper. Bland bønner og jordbær sammen med dressingen, smuldre fetaost over. 

3. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før servering. 

Server grillet biff med jordbær- og bønnesalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.