Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tapasboller med fiken og koriander

Tapasboller med fiken og koriander

Ingredienser

porsjoner

Tapasboller:

  • 500 g medisterdeig
  • 1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 5 stk. finhakket tørkede fiken
  • 1 ss finhakket rød chili
  • 4 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje til steking

Pynt:

  • 3 stk. frisk fiken
  • 0,5 stk. frisk koriander
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 236 kcal
Fett 13 g
Protein 16 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingen tapas uten kjøttboller! Her er en julevariant med fiken og koriander.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Tapasboller:

  • 500 g medisterdeig
  • 1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 5 stk. finhakket tørkede fiken
  • 1 ss finhakket rød chili
  • 4 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje til steking

Pynt:

  • 3 stk. frisk fiken
  • 0,5 stk. frisk koriander
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 236 kcal
Fett 13 g
Protein 16 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Bland medisterdeigen med krydder og finhakkede fikener.
  2. Form små tapasboller som du legger på bakepapir i en langpanne.
  3. Sett formen inn i ovnen på 225 grader og stek tapasbollene i ca. 10 minutter.
  4. Skjær fikener i tynne skiver og anrett dem i sandkakeformer sammen med tapasboller og frisk koriander. Dryss over grovhakkede pecannøtter til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 07.11.2024 01:17:03