Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet focaccia

Grillet focaccia

Ingredienser

porsjoner
  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brød på grillen er overraskende enkelt og fantastisk imponerende. Server grillet focaccia med litt olje og krydder eller godt smør, bruk den som sandwich eller pizzabunn. Mulighetene er mange!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Tilsett honning. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen sammen, den skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  2. Del deigen i passe storeemner. Klapp ut hvert emne til en liten leiv. Legg leivene på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Pensle grillristen med olje og ha gjerne litt olje i hendene når du klapper ut deigen, da blir den enklere å jobbe med.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

Podcast-episode: Tapas du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 17:45:04