Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtesmør og kryddersmør

Urtesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 ss friske urter evt tørkede urter: 2 ss friske = 1 ts tørkede
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Urtesmør kan du få kjøpt ferdig, men det er svært enkelt å lage selv. Det er bare å røre smøret mykt og tilsette krydder. Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren. Skjær smøret i fine skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter eller grillede grønnsaker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 ss friske urter evt tørkede urter: 2 ss friske = 1 ts tørkede
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Romtemper smøret. Finhakk urtene. Bland sammen smør, urter, sitronsaft, salt og pepper. Rør det godt sammen.
  2. Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 06:58:11