Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vask av grill

Rengjøring av grill

Gi grillen litt kjærlighet med en skikkelig vårrengjøring! Har grillen din stått ubrukt siden fjorårets grillsesong er en vask lurt - både for grillens levetid og ikke minst for smakens skyld.

Trinnvis rengjøring av grill

Spray med kjøkkenspray over kald grill, og la såpen virke noen minutter før du bruker en svamp eller fuktig klut for å få av flekkene. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens. Grillprodusentene har også egne vaskemidler som passer til din grill.

Invester i grillbørste

For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillbørste. Det finnes mange typer børster på markedet. Finn en som passer din grill. Det er lettere å børste bort matrester fra risten når den er varm. Gjør det rett etter at du er ferdig med å grille. Skulle du glemme å gjøre ren grillen etter grilling kan du løse det med å varme opp grillen skikkelig før du begynner å legge mat på grillen.

Rengjøring av grill trinn 2

Noen grillrister får plass i oppvaskmaskinen, og kan gjerne vaskes der. Det går også å bruke en vanlig kjøkkenskrubb på kalde rister om man ønsker det. Har du gassgrill lønner det seg å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne. Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss på utsiden av grillen. Svi alltid av grillen før bruk etter en skikkelig vask.

Rengjøring av grill trinn 3

Bilpolish gir blank grill

Bilpolish er faktisk veldig godt egnet for å gi griller med emaljert overflate en blank og fin overflate som er lett å holde ren. Har grillen rustfrie detaljer, så bruk en chromrens / duraglitt (bilpleieprodukt), eventuelt stålull, for å fjerne rust og skitt og få den blanke overflaten tilbake. Det finnes også egne sprayer fra grill-leverandørene til disse formålene.

Dekk grillen til med et trekk når grillen ikke er i bruk. Da er grillen enklere å holde pen, og du forlenger levetiden til grillen din.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 04:11:50