Ingredienser

  • 200 g søtpotet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g byggryn
  • 7,5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 200 g mangold eller spinat
  • 50 g parmesan eller vegetarisk alternativ
  • 150 g fetaost (kan utelates)
Del

Byggotto

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bygg er et av de kornslagene vi dyrker mest av i Norge, og som vi godt kan spise oftere. Bytt ut risen med bygg neste gang du skal lage risotto, og du får en smakfull rett full av næring og gode smaker. Server som egen rett, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 200 g søtpotet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g byggryn
  • 7,5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 200 g mangold eller spinat
  • 50 g parmesan eller vegetarisk alternativ
  • 150 g fetaost (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og kutt den i terninger. Legg bakepapir på et stekebrett og spre bitene utover papiret. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
  2. Sett stekebrettet midt i ovnen på 200 °C og stek til søtpotetbitene er gylne.
  3. Finhakk løk og hvitløk. Varm en vid kjele med litt olje og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
  4. Skyll byggrynene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Hell dem over i kjelen og og fres dem 3-4 minutter. Tilsett litt av buljongen og kok opp. La buljongen koke helt inn før du sper med mer buljong. Fortsett å spe til all buljongen er absorbert og byggrynene er møre.
  5. Vend søtpotetbitene inn i de kokte byggrynene sammen med mangold eller spinat og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  6. Smuldre fetaost og riv parmesan og dryss det over byggottoen før servering.

Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant