Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med bacon og blåmuggost

Burger med bacon og blåmuggost

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver blåmuggost

Baconmarmelade:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 0,25 ts sennepsfrø
  • 10 stk. cherrytomat 250 gram
  • 1 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 1 ss rødvinseddik

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk feldsalat á 65 gram
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en perfekt ”pappaburger”. Hva med å lage denne til han far på farsdagen? Halvsmeltet blåmuggost og bacon på burgeren gir mye god smak og godt humør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 skiver blåmuggost

Baconmarmelade:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 100 g bacon i terninger
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 0,25 ts sennepsfrø
  • 10 stk. cherrytomat 250 gram
  • 1 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 1 ss rødvinseddik

Tilbehør:

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 pk feldsalat á 65 gram

Slik gjør du

  1. Lag baconmarmelade først. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Ta gjerne med en ekstra chili om du liker sterk mat.
  2. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
  3. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater delt i båter i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen litt.
  4. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  5. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  6. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det pipler ut klar kjøttsaft, og burgerne er gjennomstekt. Skru ned varmen og legg en skive blåmuggost på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og vask salat.
  2. Fyll brødene med salat, burgere og topp med deilig baconmarmelade. Pynt gjerne med litt friske urter og et dryss kvernet pepper. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 24.04.2024 14:59:38