Oksefilet Wellington

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en ekte klassiker og skikkelig slowfood. Start planleggingen i god tid, hygg deg med tilberedningen, og du blir kveldens store "chef". 

Ingredienser

  • ca. 115 kg indrefilet av storfe (midtstykket)
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Til innbaking:

  • 1 pk frossen butterdeig
  • 1 stk egg

Soppfyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Renskjær fileten og krydre med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en varm panne med smør. Sett den til avkjøling.

2. Lag soppfyllet. Finhakk sjampinjong og løk. Du kan også kutte det i grove biter og kjøre det raskt i en food - prosessor slik at du får små jevne biter. Stek fyllet i en panne med smør til det er gyllent og all væske har fordampet, ca 10 minutter. Forsøk å press ut all væske fra soppen., og tilsett persille og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.

3. Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen - bruk eventuelt et kjevle og kjevle deigen sammen. Legg soppmassen på midten av butterdeigen. Klem den utover i en firkant, mål at du har fått den like lang som fileten er. 

4. Tørk godt av fileten og legg den over soppen, og rull/pakk butterdeigen rundt fileten. Lim skjøtene sammen med litt pisket egg. Legg den med skjøten ned på et ark bakepapir. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage et mønster på toppen. Pensle med sammenpisket egg og sett den kjølig til den skal stekes.

5. Varm et stekebrett, og løft forsiktig bakepapiret med fileten over på det varme brettet. Stikk et steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca. 20 minutter. Skru ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, til steketermometeret viser 57 ºC. Ta stykket ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter før servering.

Server oksefilet wellington med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.