Soppstuing

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Enten du kjøper sopp i butikken eller sanker den selv, er denne måten å tilberese soppen på noe av det beste og enkleste som kan gjøres. Sopp og fløte er gode venner, og en deilig soppstuing er nydelig til alt - om det er på en skive brød, som tilbehør til en saftig biff eller som følge til et fint stykke stekt fisk. 

Ingredienser

  • 500 g aromasopp , eller annen sopp (gjerne blandet)
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 3 dl matfløte eller créme fraîche
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 1 ts frisk timian eller 1/2 ts tørket

Slik gjør du

  1. Rens sopp og skjær den i mindre biter eller skiver.
  2. Finhakk løk.
  3. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. krydre med litt salt og pepper. Tilsett créme fraîche eller fløte. La sausen koke et par minutter og smak til med soyasaus og litt hakket timian. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.