Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
På MatStart er oppskriftene tilpasset barn. Da kan barna lage stekt ris selv. Besøk matstart.no

Stekt ris

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje

Topping:

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ss chiliflakes
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Retten er også perfekt for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Her er det bare å bruke fantasien!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 5 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje

Topping:

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 ss chiliflakes

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt! 

Varier gjerne med ulike fryste grønnsaker, eller kutt opp rester av ferske grønnsaker du har i kjøleskapet. 

Topp med sesamfrø, koriander og chiliflakes før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 23.04.2024 16:20:40