Stekt ris

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Det er også en super rett for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Denne oppskriften er med røkt skinke, egg og bønner. 

Ingredienser

  • 200 g røkt skinke
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 dl kokt basmatiris
  • ca. 250 g frossen grønnsaksblanding
  • 1 stk egg
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Varm en wok eller stekepanne. Fres hvitløk i litt olje og ha i skinke. Tilsett ris og la det steke til det er gyllent.

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt!

2. Bland inn grønnsaker og la det surre i 2 minutter. 

Varier gjerne med ulike fryste grønnsaker, eller kutt opp rester av ferske grønnsaker du har i kjøleskapet.

3. Lag et hull i midten av risblandingen, ha i litt olje og knekk i et egg, rør godt.  

4. Smak til med fiskesaus og pepper. 

Spis gjerne retten med spisepinner - øvelse gjør mester, men det er også lov å ty til gaffelen. 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage stekt ris.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.