Stekt ris

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Det er også en super rett for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Denne oppskriften er med røkt skinke, egg og grønnsaker. 

Ingredienser

 • 2 ss olje til steking
 • 1 båt finhakket hvitløk
 • 4 dl kokt basmatiris
 • 200 g røkt skinke
 • ca. 250 g frossen grønnsaksblanding
 • 1 stk. egg
 • 2 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
 • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

 1. Varm en wok eller stekepanne. Fres hvitløk i litt olje og ha i skinke. Tilsett ris og la det steke til det er gyllent.
Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt!
 1. Bland inn grønnsaker og la det surre i 2 minutter. 
Varier gjerne med ulike fryste grønnsaker, eller kutt opp rester av ferske grønnsaker du har i kjøleskapet.
 1. Lag et hull i midten av risblandingen, ha i litt olje og knekk i et egg, rør godt.  
 2. Smak til med fiskesaus og pepper. 

Spis gjerne retten med spisepinner - øvelse gjør mester, men det er også lov å ty til gaffelen. 

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.