Enkel levergryte

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du hatt lyst til å bruke mer av hele dyret? Prøv en skikkelig god levergryte - og bli overrasket over hvor godt det er! 

Ingredienser

  • 500 g lever av kalv
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens lever og fjern hinner og grove ganger. Del i biter på 2-3 cm. 
  2. Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. 
  3. Varm en stekepanne med smør og stek løken til den er myk og blank.
  4. Ha løken over på en tallerken og varm opp stekepannen på nytt med resten av stekefettet. 
  5. Tørk leverbitene med tørkepapir og stek dem på middels høy varme til de blir brune, og karamelliserte. 
  6. Tilsett den stekte løken og fløte. La småkoke i 2-3 minutter og smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
  7. Grovhakk persille og dryss over rett før servering. 

Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy! 

Lever er rikt på jern. Les mer om jern og hva det er godt for her

Du kan bruke lever fra kalv, svin, storfe og kylling! 

Enkel levergryte

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.