Tacomuffins

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Taco er populært som aldri før! Bruk restene av fredagstacoen i tacomuffins og gled deg over den gode smaken resten av uka også. Supert i matapkka eller som en rask lunsj. 

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 100 g kjøttdeig (gjerne ferdigstekte rester)
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ss tacokrydder
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl fin sammalt hvete eller fiberbygg mel
  • 2 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 4 stk egg
  • 400 g yoghurt naturell
  • 50 g rapsolje
  • 24 stk nachos chips (halvparten inni og halvparten til pynt)
  • 4 ss hermetiske maiskorn

  • 12 stk muffinsformer

Slik gjør du

  1. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme. Rør inn tacokrydder og trekk pannen til side.
  2. Bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver og salt i en bolle.
  3. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med melblandingen.
  4. Knus nachochips og bland bitene inn i røren, sammen med stekt kjøttdeig og maiskorn.
  5. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne dobbelte former, så holder muffinsen seg i formen. Fyll formene 2/3 fulle. Pynt hver muffins med nachochips på toppen.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har det. Da holder de seg pene i fasongen.
  1. Stek muffinsene midt i stekeovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Server gjerne tacomuffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, hjemme, på tur eller i matpakken.

Har du små kokker i huset? La barna lage tacomuffins helt selv på MatStart.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.