Lagre

Ingredienser

  • 350 g kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1 stk. søtpotet
  • 2 ts olje til steking
  • 1 pk brokkolini (á 180 g)
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. avokado
  • 80 g grønnkål
  • 1 ts olje
  • 1 potte spirer til servering
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

638,5kcal

Energi

26,7g

Fett

52,8g

Protein

40,7g

Karbohydrater

4,5mg

Jern

Del

Kyllingsalat med søtpotet

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødt, oransje, grønt - og magert! En herlig, fargerik kyllingsalat du kan spise med god samvittighet. Søtpotet og quinoa gjør salaten ekstra mettende.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 350 g kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1 stk. søtpotet
  • 2 ts olje til steking
  • 1 pk brokkolini (á 180 g)
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 stk. avokado
  • 80 g grønnkål
  • 1 ts olje
  • 1 potte spirer til servering
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

638,5kcal

Energi

26,7g

Fett

52,8g

Protein

40,7g

Karbohydrater

4,5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. La filetene hvile litt før du skjærer dem i store terninger.
  2. Skyll quinoa i kaldt vann i et fint dørslag (dette vil gjøre den mindre bitter). Kok den i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og sett til side for avkjøling.
  3. Skjær søtpotet i båter. Ha båtene i en plastpose eller en bolle, og hell på olje, krydre med salt og pepper. Vend på posen slik at potetbåtene får olje på seg. Legg båtene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Legg brokkolini inn i ovnen de siste 5 minuttene av steketiden.
  4. Rens granateple og lag avokadoroser. Del avokado i to, hakk forsiktig i steinen, vri rundt slik at steinen løsner og ta steinen forsiktig av kniven dersom den henger fast. Skrell avokadoen og skjær den i tynne, tynne skiver. Klem skivene utover til en lang rekke og start på den ene siden med å snurre avokadoen til en sirkel. Vips så har du en rose!
  5. Riv grønnkål i mindre biter og ha litt olje på dem, krydre med litt salt og pepper, og klem litt på grønnkalen slik at den "faller litt sammen".
  6. Anrett salaten i vide boller. Legg først litt grønnkål nederst i bollen, deretter søtpotetbåter, quinoa, brokkolini og kyllingfilet i biter. Topp med friske spirer, granateplekjerner og en fantastisk flott avokadorose.

Kyllingsalat med søtpotet - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant