Ingredienser

Til 4 glass :

  • ca. 600 g rester av brød

Curryblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 ts hot curry eller curry madras pulver
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander

Chiliblanding:

  • 3 ss chiliolje eller olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes

Urteblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian

Vanlig krydderblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Brødkrutonger

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag brødkrutonger med smak av urter, chili eller curry og få brukt opp daggammelt brød samtidig som du tar salaten eller suppen til et nytt nivå.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Til 4 glass :

  • ca. 600 g rester av brød

Curryblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 ts hot curry eller curry madras pulver
  • 0,25 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander

Chiliblanding:

  • 3 ss chiliolje eller olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chiliflakes

Urteblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin eller timian

Vanlig krydderblanding:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær brødet i skiver og deretter i små terninger.
  2. Bland de fire ulike smakstilsetningene; vanlig, urter, chili og curry, i hver sin bolle.
  3. Fordel brødterningene likt i de fire ulike bollene. Vend brødet godt i smaksblandingen.
  4. Ha brødterningene på bakepapirkledd stekebrett. Del et stekebrett på to ulike smaker. Pass på at terningene fordeles godt utover og ikke ligger oppå hverandre.
  5. Stek ett brett av gangen 180 °C i ca. 15 minutter eller til brødkrutongene er sprø.

Bruk det du har hjemme fra før av smakstilsetninger og smak deg frem. Brødkrutonger kan smake av både søtt og salt. Oppbevar brødkrutonger i ren, tett beholder. Holdbar i omtrent 1 måned i kjøkkenskapet.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant