Ingredienser

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olje
  • 2 ss olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 200 g salmalaks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g jordbær
  • 100 g fetaost
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
  • 3 ss ponzusaus
Del

Focaccia pizza med laks og jordbær

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva liker du best av focaccia og pizza? Her slipper du å velge! En saftig og tykk bunn toppet med laks, søte jordbær og hjemmelaget ponzusaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olje
  • 2 ss olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 200 g salmalaks
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 100 g jordbær
  • 100 g fetaost
  • 1 ss sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander
  • 3 ss ponzusaus

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du tørrgjær har du gjæren i bollen sammen med det tørre. Skal du bruke fersk gjær kan du smulde gjæren rett i bakebollen, dersom du bruker maskin. Skal du elte for hånd bør du løse opp den ferske gjæren i lunken væske.
  2. Spe med vann (kaldt eller romtemperert). Tilsett honning og olje. Elt deigen i minimum 10 minutter.

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

  1. Ha over olje, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  2. Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett, eller i en smurt form. La deigen etterheve i 20-30 minutter.
  3. Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen. Drypp over olje og strø over flaksalt. 
  4. Sett focacciaen i ovn på 200 °C (bruk over- og undervarme), og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Gjør klar toppingen. Stek salmalaks i 30-60 sek. på hver side, på middels høy varme, for å få en stekeskorpe. Den skal ikke være gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Avkjøl. 
  6. Skjær laksen i tynne skiver på skrå. Del jordbær i biter.
  7. Legg på toppingen rett før servering. Start med spinatblader, legg deretter på laks og jordbær, før du smuldrer over fetaost, og drysser på sesamfrø og korianderblader. Drypp over litt ponzusaus rett før servering, og server gjerne litt ekstra saus ved siden av.

Focaccia pizza med laks og jordbær

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant