Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammerull

Lammerull

Ingredienser

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammerull eller kjøttrull lages av lammeside, litt ekstra lammekjøtt og godt med krydder. Når du først er i farta, så lag flere. Lammerull er en flott, spiselig julegave med personlig preg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Slik gjør du


Du trenger: Rulleskinn av lam, kjøtt fra lammebog, malt ingefær, gelatinpulver, salt, pepper, sukker, rulleklede, tannstikkere (uten smak), en stor nål og hyssing.

  1. Fjern eventuelt ben fra siden. Skjœr lammesiden, slik at du får et flatt kjøttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt).

  1. Det du skjærer fra kan legges i rullen sammen med oppskåret kjøtt fra bog. Kjøttet skal være i strimler, ca. 1x1 cm tykke. Bland krydder, salt, sukker og gelatin og dryss over kjøttet.

  1. Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker e.l.

  1. Sy rullen med bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong.

 

Legg rullen i kjøleskapet et døgn, slik at salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.

  1. Pakk rullen i et rulleklede (f. eks. et glasshåndkle) og surr rundt med bomullstråd.

  1. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke ved ca. 90° C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile i 10-15 minutter.

  1. Legg rullen til press i ca. 1 døgn. Hvis du ikke har syltepresse, kan du f.eks. legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann (ca. 6 kg).
Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, bør den fryses rå. Lammerull kan du også lage med andre smaker f.eks. purre eller lime. Strø over finhakket purre (ca. 100g) sammen med krydderet. Eller kryst over saften av 1 lime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB14 03.06.2023 02:16:44