Ingredienser

1 porsjon er ca. 4 dl

  • 1 l friske nesleskudd
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl valnøttkjerner eller cashewnøtter
  • 50 g revet parmesan
  • 1 dl olivenolje
Del

Neslepesto med valnøtter

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vårens små, friske nesleskudd er fulle av smak, og knallgode å lage pesto av. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon er ca. 4 dl

  • 1 l friske nesleskudd
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl valnøttkjerner eller cashewnøtter
  • 50 g revet parmesan
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skyll neslene godt i kaldt vann og fjern rusk og urenhelter. Bruk hansker, så du ikke brenner deg.
  2. Kok opp en kjele med vann og ha i neslene. La det koke såvidt opp, og hell neslene i et dørslag. Skyll med kaldt, rennende vann.
  3. Klem ut vannet med hendene og grovhakk neslene med en kniv.
  4. Ha nesler, hvitløk og nøtter i en hurtigmikser og kjør til en fin masse. Tilsett revet parmesan og spe inn oljen i en fin stråle til du har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Ha pestoen på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskapet. Pestoen kan også fryses.

Er du heldig, finner du også ramsløk, som kan erstatte hvitløken. Du kan blande like mengder ramsløk og hvitløk, eller også bruke litt friske, unge skvallerkålblader i pestoen.

Plukk nesler på steder som ikke er forurenset av dyr, mennesker eller trafikk, og bruk hansker når du plukker dem. Unge skudd smaker best – når neslen blomstrer, er sesongen over.

Benytt anledningen og plukk nesler som matauk. Forvell og grovhakk, pakk i poser og frys inn, så har du grunnlag for suppe og stuing utover hele vinteren.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant