Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mangochutney

Mangochutney

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær mango i små biter.
  2. Hakk hvitløk, og riv ingefær fint. Del chili på langs, skrap ut noen av frøene og finhakk.
  3. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen og la alt småkoke i ca 10 minutter, til mangobitene er myke og blanke. Kjør massen i hurtigmikser eller med stavmikser til den er så fin/ grov som du vil ha den.
  4. Smak eventuelt til med sukker og salt.
  5. Server mangochutney til indisk mat eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. 
Får du tak i moden indisk eller pakistansk mango, gir de en enda mer markant mangosmak. Lag like godt en stor porsjon – chutneyen holder seg godt i kjøleskapet om den oppbevares i et tett glass.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 21.05.2024 03:34:35