Mangochutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin. 

Ingredienser

  • 1 stk moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær mango i små biter.
  2. Hakk hvitløk, og riv ingefær fint. Del chili på langs, skrap ut noen av frøene og finhakk.
  3. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen og la alt småkoke i ca 10 minutter, til mangobitene er myke og blanke. Kjør massen i hurtigmikser eller med stavmikser til den er så fin/ grov som du vil ha den.
  4. Smak evt til med sukker og salt.
  5. Server mangochutney til indisk mat eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. 
Får du tak i moden indisk eller pakistansk mango, gir de en enda mer markant mangosmak. Lag like godt en stor porsjon – chutneyen holder seg godt i kjøleskapet om den oppbevares i et tett glass.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.