Sjokoladekake i langpanne

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag, på sommerfest, skoleavslutning eller dugnad. Saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt om det skulle bli for vanskelig. 

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 312 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
  2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
  3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.
  4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-visp for å få en fluffy og fin glasur.
  5. Del den avkjølte kaken i firkantede porsjonsstykker. Ha glasuren i en sprøytepose med riflete tipp. Start på midten av kakestykkene og sprøyt ut i en spiral, slik at kremen ligner en rose. 
    Du kan selvsagt også bare smøre glasuren på kaken, da anbefaler vi at du lager en halv porsjon glasur.

Pynt gjerne kaken med kakepynt før servering. 

Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.