Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Verdens beste sjokoladekake er det barna dine som baker! Besøk matstart.no

Sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (29)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag, på sommerfest, skoleavslutning eller dugnad. Saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt om det skulle bli for vanskelig. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt.
  2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
  3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
  4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-visp for å få en fluffy og fin glasur.
  5. Del den avkjølte kaken i firkantede porsjonsstykker. Ha glasuren i en sprøytepose med riflete tipp. Start på midten av kakestykkene og sprøyt ut i en spiral, slik at kremen ligner en rose. 
    Du kan selvsagt også bare smøre glasuren på kaken, da anbefaler vi at du lager en halv porsjon glasur.

Pynt gjerne kaken med kakepynt før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 23.09.2023 13:21:50